Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Jambore On The Air 2012

18.10.2012 Eki Holmberg

Tulevana viikonloppuna keikutaan radioaalloilla.

Tulevana viikonloppuna on  "eetterissä" vilkasta. Silloin kokoontuvat maailman partiolaiset ehkä suurimpaan vuosittaiseen partiotapahtumaan,nimittäin 20.-21.10 järjestetään maailamanlaajuinen JOTA/JOTI tapahtuma eli Jambore in the Air/ Jambore on the internet. Tapahtuma on järjestyksessä  jo  55:s Suomessa on äänessä  lähes parikymmentä partioasemaa sekä suuri joukko muita asiasta kiinnostuneita. Maailmanlaajuisesti asemien luku saattaa lähennellä tuhatta. Aiempien vuosien tapaan myös Kyyjärvellä on jamboreasema. Isäntänä toimii kuten ennenkin Lillvisin Matti(OH6NPJ) ja partiokutsuna on OH5SUF. Sahapalla on  jo antenneja viritelty viikonloppua varten ja rikit eli radiolaitteet ovat valmiina ,kun toiminta lauantain vastaisena yönä klo 00.00  virallisesti alkaa.Tilaisuus päätty sunnuntaina illalla  klo 23.59 Kyyjärvellä on tapahtumaan osallistuttu ainakin niin kauan mitä allekirjoittanut on partion kanssa sekoillut.   Jos jollakulla on tavallinen radiovastaanotin jossa on lyhyet aallot, voi(saattaa) JOTA yhteyksiä seurata sillä. Jambore asemien kutsuna Suomessa on OH(numero)SUF, SGF,S, JAM tai /J.Ulkolaiset asemat tunnistaa yleensä  kutsun jälkeen olevasta /J tunnuksesta.Tunnukset puhutaan mikrofooniin esim. (OH5SUF) Otto Heikki viisi Sakari Urho Faarao tai Oscar Hotel five Sugar UnitedFoxtrot. Partiolaisilla on mahdollisuus "Jamin" aikana suorittaa  asiaan liittyvä taitomerkki.  Jos kiinnostusta riittää, sopii suunnata kulkunsa Sahapakalle jossa voi aivan paikanpäällä nähdä ja kuulla mitä tämä radioaalloilla keikkuminen on.

Samaan aikaan on myös "Nettijamboree" eli JOTI, joka on myös varsin suosittu. Miten se toimii ,siitä en oikeastaan osaa sanoa mitään, kun tuo tietokonemaailma menee hieman yli harmaantuvan hilsee.

73:set eli parhain terveisin  Kyy Eki

Ps. Vuoden 2010  JOTA:sta on  Myllärien tekemä video netissä ja sen voi löytää   Tampereen Eräpoikien radiokerho Titarin sivulta. (www.oh3ap.fi/jota html)