Voileipäkakut valmistuivat kätevästi mukavassa seurassa.
Lauantaiaamuna puolen kymmenen aikaan Nopolan koulun kotitalous-
luokka alkaa olla täynnä väkeä. Naisporukka on kokoontunut kurssille
valmistamaan voileipäkakkuja Keski-Suomen ProAgriasta saapuneen
Kati Huovilaisen opastuksella. Aluksi Kati kertoo vinkkejä voilleipäkakkujen
tekoon ja käymme yhdessä reseptejä läpi. Porukka jakaantuu pareihin ja
ainesten keräämisen jälkeen varsinainen työ alkaa.
Kakkuihin tulee täytteeksi liha-, kala- tai kasvistäytteitä. Yksi pari saa
tehtäväksi myös suolaisen hyytelökakun. Vuokaleipäsiivut siistitään
reunoista, asetetaan tarjoilualustalle ja kostutetaan maidolla, sitruuna-
vedellä, liha- tai kasvisliemellä. Sitten vain täytettä päälle ja toinen leipä-
kerros, jälleen kostutus jne. Tällä kertaa kuorrutus laitetaan heti kakun
päälle, muutenhan kakku saisi tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Koristeet vielä päälle ja herkuttelemaan.
Ja kylläpäs ne kaakut maistuivatkin hyviltä kahvin kera. Joka kakkua piti
tietenkin maistaa ja kotiinkin riitti vielä maistijaisia. Kiitos Katille kivasta
kurssista.