Lauantaina vietettiin kahta juhlapäivää. Kirkollinen juhla oli Pyhäinpäivä ja maallinen juhla oli "Kekri" eli sadonkorjuun päätösjuhla.
Vanhastaan kekriä on vietetty loka-marraskuun vaihteessa, mutta 1800-luvun alkupuolella se vakiintui Pyhäinpäivään. Vanhassa maaseutuyhteisössä juhlittiin satokauden päätöstä ja palvelusväellä, "piioilla ja rengeillä" alkoi parin viikon loma. Loman jälkeen jälleen pestauduttiin joko saman talon tai uuden palveluspaikan työhön. Suomalainen talonpoika oli menneinä vuosina "vapauden perikuva". Nykyisin monin säännöin ja sopimuksin on pestauduttu EU:n maatalouspolitiikkaan. Tulevaisuus ei ole niin ennustettavissa kuin menneinä vuosina. Maataloustuottajain puheenjohtaja Hannu Kainu lausui tervehdyssanat kirkkopyhässä ja kertoi tuottajaväen terveiset. Kaikesta huolimatta tuottajaväki oli tyytyväinen ja kiitollinen kuluneeseen satokauteen. Tuottajaväki avusti jumalanpalveluksessa; tekstinlukijoina toimivat Antti Tuukkanen ja Sirpa Aksela, kolehdin kantoivat Raimo Tamminen ja Eero Uusisalo. Kyyjärven kirkkokuoro lauloi kanttorin johdolla, huilusoolon soitti Kaisa Tamminen. Alttarikoristelun oli tehnyt Raili Väisänen.
Kyyjärven Maa-ja kotitalousnaiset valmistivat ja tarjoilivat Sadonkorjuun kiitoslounaan seurakuntasalissa. Päivän kolehti- ja vapaaehtoisen ruokamaksun tuotto, joista kertyi lähes 500 euroa, maataloustuottajat lahjoittivat Oman seurakunnan diakoniatyölle. Kirkossa oli paljon väkeä ja netti-tv:n ääressä vielä enemmän; 348 konetta. Kiitoslounaan jälkeen kirkossa sytytettiin 17 kynttilää viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleille.
Kiitokset Kyyjärven Maataloustuottajille ja Maa-ja kotitalousnaisille kirkkopyhästä!