NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
RIISTAKOLMIORIISTAKOLMIO

RIISTAKOLMIO

1.8.2013 Kyyjärven Erämiehet ry / Matti Lassila

No nysse on tehty, että mikäkö? no se RIISTAKOLMIO! Jaa että missä se sellainen riistakolmio sitten on, "höh sehä on mehähhä"

Keskiviikkona 31.7.2013 klo 19.30 kokoonnuimme Eräkartanolle sankoin joukoin,

Olin yllättynyt että paikalle tuli niinkin paljon väkeä, että kaikki ei sopinut samaan kuvaan, vaikka vielä aamupäivällä joku epäili, että "mitenkähän se onnistuu kun ei tule tarpeeksi". Niin vain paikalla oli yli 20 henkilöä ja Viispiikkisen toimittaja, niin ja sekin yllätti että nuorta joukkoa oli 25% lähtijöistä. Siitä SUURET KIITOKSET!! heille ja heidän vanhemmilleen, tästä on hyvä jatkaa toimintaa, kun on tulevaisuus näkyvissä. Vielä puhutaan seurojen ukkoontumisesta, no kyllä sekin on totta mutta tälläkertaa ne ukot jäi kotiin.

Kuvitelkaa 4 km linnuntietä, maastossa on kävelyä hyvinkin 4,5 km, no joku ajattelis että 0,5 km eihän se ole mitään, mutta kun on jo kävelty 4 km, niin se puolikas päälle tuntuu ja kun on 70 cm jalat, suomaastoa, isoja ojia ja joku "ylisitkeä" vetämässä. Tekee mieli sanoa pojille että, olittepa te eri "äijiä". Kiitos ja kumarrus, no ne nuoret jotka eivät nyt päässeet mukaan, ei se ole teidän vika, kyllä se vika on jossain muualla. Mitämieltä "äijät" olisivat, jos alkaisimme suunnittelemaan  / tekemään sisätilaan, esim. ilma-aseille ampuma paikkaa. Laittakaa ajatuksia ja haluja paperille, voi niitä laittaa s. postiinkin, (matti.lassila1@luukku.com) niin komennetaan johtokunta suunnittelutöihin.

Laskennan tuloksena 60m leveältä ja yli 12 km pitkältä reitiltä kertyy n. 75 ha, tällä alueella nähtiin riistaa 18 yksilöä, Metsoja 7 kpl, pyitä 7 kpl, teeriä 3 kpl ja jänis. Vaikka poikasia ei sattunut reitille, tulos on kohtalainen. No jos on niin huono tuuri, että kaikki 7 naaras lintua jotka nähtiin, olis menettäneet poikasensa. Seuraa väistämättä kysymys että missä on SYY, onko se keleissä vai PEDOISSA?.

Pedoissa mikä on todennäköisempää, alueellamme on turhan paljon pieniä petoja, meidän pitää entistä aktiivisemmin keskittyä niitten pyyntiin, ainut pienpeto jolla on osan vuotta täys rauhoitus on Näätä, sitten näitten muitten naaraat joilla on poikaset ovat rauhoitettu, elävänä pyytävä loukku on hyvä ja toimiva laite.

Seuraava koitos on sunnuntaina 4.8.2013 klo 10.00 Järjestämme Hirvenhaukkukokeiden palkintotuomarikurssin, sielläkään ei ole ikärajoitusta, olishan se mahtavaa kun paikalle rytkähtäs nuoria alkuja niin suuri joukko, että ei paperit riittäis. Tämä on kutsu teille nuorille jotka tykkäätte pelata koirien kanssa, täällä se onnistuu vaikka ei olekaan omaa koiraa.

No on siinä yksi paha, jos siihen jää koukkuun, eikä osaa lähteä metsään ollenkaan kun ei ole koiraa, itselle on käynyt niin, no on niitä pahempiakin koukkuja ei muuta kuin mukaan.

Vielä kerran Matti ja Kyyjärven Erämiehet ry kiittää osanottajia KIITOS!!

Seuramme kesäkokous on Eräkartanolla pe.16.8 klo 18.00 kokouksessa käsitellään sääntöjen 10§ metsästykseen  liittyvät asiat. Tervetuloa! Lukekaa ILMOITUSTAULUAMME

Terv. Matti