NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkkoneuvostoa puhutti tuleva kirkkoherranvaaliKirkkoneuvostoa puhutti tuleva kirkkoherranvaali

Kirkkoneuvostoa puhutti tuleva kirkkoherranvaali

8.12.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan kirkkoneuvoston kokous oli keskiviikko-iltana 7.12. Kokouksen pääasiaksi tuli tuleva kirkkoherranvaali.

Kirkkoneuvosto päätti, että kirkkoherranvaalin ehdokkaat kutsutaan Kyyjärvelle  keskiviikkona 11.1.2017. Ensin on yleisötilaisuus klo 17 Kirkon seurakuntasalissa, jossa ehdokkaat: Petri Harju ja Tarja Sulkala saavat vastata yleisön  tekemiin kysymyksiin. Nämä kysymykset tulee tehdä etukäteen ja aikaa on loppiaiseen 6.1.2017 saakka. Kysymykset tulee toimittaa Kirkkoherranvirastoon kirjallisesti tai sähköpostilla. Samana iltana klo 18 Kirkkoneuvosto suorittaa molempien ehdokkaiden haastattelun ja klo 19 Kirkkoneuvosto  tekee esityksen ehdokkaista kirkkovaltuustolle.

Kirkkovaltuusto valitsee Kyyjärven seurakunnalle uuden kirkkoherran kokouksessaan 25.1.2017. Kirkkoherranvaalin toimittajaksi Lapuan hiippakunnan Tuomiokapituli on kutsunut lääninrovasti Antti Hiltusen Viitasaarelta. Väistyvä kirkkoherra ei osallistu kirkkoherranvaalin toimittamiseen tai valintaan nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Uusi kirkkoherra aloittaa työt Kyyjärvellä 1.4.2017.

Kirkkoneuvosto päätti esittää Toiminta-ja talouarvion 2017 ja suunnitelman vuosille 2018-19 kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. Talous on haasteellinen. Siinä on tulevallekin kirkkoherralle mietittävää. Parin kolmevuoden käyttötalouden "selviytymistaistelu" jatkuu. Verotulot vähenevät, koska väestö vähenee. Kaiken lisäksi yhteisöveron muutos valtion budjetista tilitettäväksi  valtionkorvaukseksi pudottaa seurakunnan tuloja. Samaan aikaan kirkon yhteisten hankkeiden vaikutus tuo myös lisämenoja seurakunnalle. Vajetta yritetään korjata avustuksilla ja metsänmyynnillä. Positiivista on kuitenkin; seurakunnalla ei ole velkaa ja kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa.

Ainoa investointi on Virkkakankaan hautausmaan pysäköintialueen laajennusosan kunnostus ja hautausmaan pääkäytävän päällystystyö kiveyksellä. Investointien yhteismäärä on n. 25000 euroa. Kirkkohallitus myönsi suunnitteluun jo avustusta. Kirkkoneuvosto esittää asian kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi ja edelleen Kirkkohallitukselle. Kirkkoneuvosto hyväksyi jumalanpalvelus- ja kolehtisuunnitelman ensimmäiselle vuosineljännekselle.

Kirkkoneuvosto päätti "vastentahtoisesti" suostua Keski-Suomen alueen yhteiseen keskusrekisteriin, kun muita vaihoehtoja ei ole. Kaikkien seurakuntien on Kirkkohallituksen päätöksen mukaan kuuluttava keskusrekisteriin vuonna 2018. Se tietää taas seurakunnalle lisäkustannuksia.

Kirkkovaltuuston kokous on 15.12.2016 Kivirannan juhlasalissa.