NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Muista liikkua- tapahtuma 17.3.2017Muista liikkua- tapahtuma 17.3.2017

Muista liikkua- tapahtuma 17.3.2017

13.3.2017 Saarikka/Annemari Mäntynen

EL Kyyjärven Yhdistys, Kyyjärven kunta, K-S Muistiyhdistys ja Sydänpiirin Apetta aivoille- yhteishanke sekä Saarikka kokosivat voimavaransa yhteen ja ovat päättäneet järjestää Aivoviikolla kaikille avoimen Muista liikkua- tapahtuman. Tule kuuntelemaan miten voit edistää omaa terveyttäsi ja samalla myös ennaltaehkäistä muistisairauksien syntymistä. Nyt on tarjolla niin monipuolista ohjelmaa, että tilaisuutta ei kannata jättää väliin.

Tilaisuus alkaa Kyyjärven Terveysasemalla klo 10.00. Jakaudumme aluksi pienempiin ryhmiin. Ensimmäisessä ryhmässä pääsemme kokeilemaan erilaisia rentoutumisharjoitteita. Rentoutuminen saa aikaan kehossamme monia positiivisia vaikutuksia. Miten rentoutuminen vaikuttaa kehoomme ja millä tavoin voimme rentoutua, näistä meille tietoa antaa Nikke. 

Toisessa ryhmässä Enni kertoo aivojen aktivoimisesta. Saamme kokeilla muutamia harjoituksia myös käytännössä.

Kolmannessa ryhmässä Kirsi ja Anne keskustelevat aivoterveydestä ja tekevät riskitestejä, joissa nähdään mitkä tekijät voivat vaikuttaa riskiimme sairastua muistisairauteen. Muistiyhdistyksen ja Sydänpiirin Apetta aivoille- yhteishanke tuo paikalle mittareita ja nyt kaikilla on mahdollisuus mittauttaa kolestroli- ja verensokeriarvot edulliseen hintaan. Mahdollisuus on myös maksuttomaan verenpaineen mittaukseen. Saamme lisäksi tietoa elvytyksestä ja defibrillaattorin käytöstä. Defibrillaattorin avulla voidaan parantaa sydänpysähdyspotilaan ennustetta ja viime kädessä pelastaa potilaan henki. Voit selvittää valmiiksi löytyykö meidän kunnastamme yleisökäyttöön tarkoitettua defibrillaattoria tai mistä mahtaa löytyä lähin defibrillaattori. Nyt sen käyttöön saamme opastusta ja toivottavasti rohkeutta myös käyttää sitä jos joskus satumme paikalle, jossa henkilö on saanut sydänpysähdyksen.

Tämän jälkeen lähdemme porukalla Kylätuvalle. Kylätuvan naiset ovat luvanneet keittää meille maukkaan ja "aivoterveellisen" lohikeiton ja jälkiruoaksi he tarjoavat hyvät kahvit pullan kera. Kahvista naiset perivät vain 1 euron maksun, lohikeitto on maksuton. 

Ruokailun jälkeen jakaannumme kahteen eri ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä sairaanhoitaja Jaana Harjunen kertoo Mediamylläreillä sähköisistä terveyspalveluista. Pääsemme näkemään miten Klinikiin ja eTerveyspalveluihin voi kirjautua ja miksi niitä kannattaa käyttää.  Toiselle ryhmälle Apetta aivoille-hankkeen naiset pitävät POP-pankin kerhohuoneella mielenkiintoisen Aivopähkinä-visailun, jossa yhdistellään yhdessä ravitsemusta ja aivopulmailua.

Päivän lopuksi kokoonnumme Mediamylläreille, jossa kaikkien osallistujien kesken arvotaan aivoterveellisiä tuotepalkintoja. Lämpimästi tervetuloa kaikille mukavaan päivään!