NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Suomen "runsaskuituisin" pitäjäkö?Suomen "runsaskuituisin" pitäjäkö?

Suomen "runsaskuituisin" pitäjäkö?

7.5.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärvellä valokuituverkon peitto huippuluokkaa!

Syksyllä 2017 Keski-Suomen valokuituverkot Oy käynnisti valokuituliittymien 99 €:n kampanjat ja täytyy todeta, että Kyyjärvellä liittymien myynti ja rakentaminen onnistui loistavasti. Kampanja-alueena oli keskustaajama ja muutama muu alue, josta liittyjiä löytyi tarvittava määrä. Myynti käynnistyi elokuussa 2017 ja kaivutyöt vähän sen jälkeen. Valokuituverkon rakennustyöt valmistuivat pääosin vuodenvaihteeseen mennessä.

Kyyjärven keskustaajamassa valokuituverkon peitto on tällä hetkellä asuituissa omakotitaloissa noin 80 %:a, asunto-osakeyhtiöissä ja rivitaloissa 100 %:a ja yrityksissäkin huikeat 90 %:a. Rivitalohuoneistoista esimerkkinä mainittakoon, että Kyyjärven Vuokra-asunnot Oy:n kaikissa rivitalohuoneistoissa 10/10 mpbs:n liittymä sisältyy vuokraan ja vauhtia saa tarvittaessa lisää. Huoneistojen asennustyöt ovat parhallaillaan käynnissä. Kyyjärvellä KSVV:n liittymien myyntiedustajana toimii Kyyjärven mediamyllärit ry ja mahdollisia kesän kampanjoita odotellaan!

Verkon rakentamisen ja käyttöönoton jälkeen seuraava tärkeä vaihe on valokuituverkon mahdollisuuksien maksimaalinen hyödyntäminen. Huippunopeita yhteyksiä voidaan käyttää esimerkiksi perinteisen etätyön tekemiseen tai kuten meilläpäin puhutaan näinä kyberturvallisuuden riskien aikoina - jopa fyysisesti eriytetyn etätyön tekemiseen.

Mediamylläreillä on jo lähes kymmenen vuoden kokemus videokuvan lähettämisestä nettiin. Jo vuonna 2008 videokuvaa siirrettiin netin lisäksi myös PPO:n iptv-palveluun ja nyt uudelleen maaliskuusta 2018 alkaen KSVV:n alueella Maxivisionin TV-palveluun kanavalle 757. Alueelliset kasvu- ja kehitysnäkymät ovat tällä sektorilla suorastaan loistavat.

Ei muuta kuin ideoimaan!