NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Jukka saavutti miehen iänJukka saavutti miehen iän

Jukka saavutti miehen iän

18.6.2013 Minna Erkkilä / Kyyjärven seurakunta

"Jo on maailman kirjat sekaisin, kun nuoret pojatkin täyttävät viisikymmentä vuotta." Touhulan ilopilleri, Noposen Jukka, täytti pyöreitä vuosia 17.6.

Touhulassa juhlittiin jo viime viikolla hiukan etukäteen Jukan syntymäpäivää. Kahviteltiin, nautittiin Toini-äidin tuomia suussa sulavia leivonnaisia ja vietettiin mukavaa hetkeä yhdessä olon ja laulamisen merkeissä.

Jukka syntyi Noposen perheen sisarussarjaan toiseksi nuorimpana, kuudentena lapsena. Äidin mukaan Jukka on "sellainen hiljainen hyssyttäjä, itsekseen viihtyvä ja tyytyväinen poika".

Touhulan väki oli harvinaisen yksimielinen siitä, että Jukka on aivan huippukaveri. Merja ja Jukka ovat koulukavereita lapsuudesta asti, yhdessä on kuljettu sekä alakoulua että Karstulan harjaantumiskoulua. Merjan mukaan Jukka on "kauhean mukava, hyväntuulinen eikä koskaan suutu", Samaa mieltä on Mirjami, joka löytää Jukasta yhteneväisyyden kauniiseen kesäpäivään: Jukka on yhtä aurinkoinen. Esa myötäilee tyttöjen kommentteja "aina iloinen, nauravainen ja kohtelias".

Juhlapäivän aamuna sattui kuitenkin niin hassusti, että Jukka nukkui pommiin ja tuli vähän myöhässä Touhulaan. Kun joukolla asiaa ihmeteltiin, Jukka huumorimiehenä totesi, että "kerrankos sitä".

Jutellessani Touhulan naisten, Marian, Elisan, Helenan ja Sirkun kanssa, huomaan, että he ovat aivan ihastuneita Jukkaan. He kertovat, että Jukka on niin hauska ja iloinen, että hän tartuttaa samaa iloisuutta kaikkiin muihinkin.

Touhulassa riittää monenlaista tekemistä jokaiselle. Jukka on hoksaavainen ja ahkera apulainen. Sirkku kertoo, että Jukka tarjoutuu usein avuksi keittiöhommiin ja on aina valmis auttamaan muita. Elisan mukaan Jukka on taitava käsistään ja tekee tarkkaa työtä.

"Huumorintajuinen, vitsikäs, kohtelias, rakastettava, huomioi kaikki", adjektiiveista ei ole tulla loppua, kun naiset puhuvat päivänsankarista. Maria korostaa aivan erityisesti yhtä asiaa: "Jukka on Touhulan muisti. Jos joku asia pitää muistaa, se kannattaa sanoa Jukalle, niin asiat tulevat ajallaan hoidetuiksi."

Jukka on innokas laulamaan. Juhlahetkessä laulelimme monia mukavia, kesäisiä lauluja. Lukemassamme kertomuksessa pieni lapsi luotti siihen, että isä tietää, missä hänen lapsensa on ja vilkuttaa hänelle ohimenevästä laivasta. Vaikka elämässämme - niinkuin Jukankin elämässä - on joskus epävarmuuden aikoja, murheita ja sairauttakin, on turvallista, kun Isä tietää, missä me olemme, mitä meille kuuluu ja mikä on meille parhaaksi.

Parhaimmat onnittelut Jukalle, nuorekkaalle viisikymppiselle ja Taivaan isän siunausta jokaiseen päivään.