NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Ystävyysillassa oli lämmin tunnelma!Ystävyysillassa oli lämmin tunnelma!

Ystävyysillassa oli lämmin tunnelma!

12.2.2016 Kyyjärven seurakunta/ Riitta Kytölä

Kirkossa oli torstai-iltana lämmin tunnelma. Väkeä oli tullut paikalle yli 100 ihmistä. Toiset olivat kulkeneet pitkän matkan - aina Afganistanista ja Iranista saakka, toisilla matka oli ollut lyhyempi. Torstai-iltana kuitenkin meidän kaikkien askeleet olivat johtaneet Kyyjärven kirkkoon illan ajaksi tutustumaan toisiimme ja iloitsemaan toistemme seurasta!

Laulussa sanotaan osuvasti: "Suuri on maailma pienille jaloille, kun lähdet kävelemään. Suuri on maailma pienille käsille, paljon on tehtävää!" Näin laulettiin ja leikittiin yhdessä tervetulosanojen jälkeen Nissisen Elsan ja Eeron johdolla. Sen jälkeen laulettiin vielä "Jumalan kämmenellä" samojen pienten ohjaajien vetämänä. Kirkkokuoron naiset lauloivat "Taas laulumme soi!". Neljän afgaanimiehen ryhmä lauloi afganistanilaisen vanhan kansanlaulun. Se olikin meille monelle ensimmäinen afganistanilainen laulu, minkä olemme kuulleet. Saimme kuulla Olavin esittelyn Kyyjärven kirkosta ja samalla myös siitä, mihin ja miten uskomme. Kirkon esittelyn jälkeen piti laulaa ja leikkiä yhdessä laulu "Tullaan tutuiksi" Minnan ja Riitan johdolla. Öh, tuota noin... Siitä, miten se meni, voitte kysellä tarkemmin paikalla olleilta...Hauskaa ainakin oli! Kirkkokuoron johdolla lauloimme vielä "We shall overcome" ja virren 501. Suomesta englanniksi, ja päinvastoin, puheet ja laulut käänsi Pekka Lerssi.

Kaikille paikalla olijoille jaettiin palanen kuvista. Kahville ja teelle sai mennä, kun oli löytänyt ne ihmiset, joilla oli puuttuvat palaset omaan kuvaan. Lopuksi nautittiin diakoniajohtokunnan keittämistä kahveista, karjalanpiirakoista ja munavoista, monien kyyjärvisten rakkaudella leipomista kakuista ja suolaisesta piirakasta. Kiitos niistä!

Kiitos Taivaan Isälle ja kaikille paikalla olleille mukavasta illasta! Toivottavasti saimme tuntea olevamme Jumalan kämmenellä ja saman Isän luomia kaikki paikalla olleet. Jäämme pyytämään Taivaan Isältä: "Varjele ja siunaa Afrikkaa, Amerikan maita, Eurooppaa, Australiaa, suurta Aasiaa. Siunaa koko maailmaa!"