NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kotoudu liikkumalla Kyyjärvellä -hankeKotoudu liikkumalla Kyyjärvellä -hanke

Kotoudu liikkumalla Kyyjärvellä -hanke

27.4.2016 Kyyjärven kunta / Sivistysosasto / Maija-Liisa Immonen

Kyyjärven kunta on saanut valtionrahoitus kotouttamiseen liikunnan avulla vuonna 2016. Hankkeen tavoitteena on liikuntaan osallistumalla kotouttaa maahanmuuttajia, luoda kotouttamiselle toimintamallia. Suurin osa hankkeen toiminnasta on avointa kaikille kuntalaisille. Hankkeeseen on palkattu työntekijäksi Jyri Niemi.

Hankkeen tavoitteena on järjestää sellaista liikuntaa, johon voivat sekä maahanmuuttajat että kyyjärviset osallistua. Hankkeessa perehdytetään maahanmuttajia suomalaiseen liikuntakulttuuriin, luodaan heille mahdollisuuksia tasavertaisesti kuntalaisten kanssa osallistua liikunnalliseen harrastustoimintaan. Turvapaikanhakijoilla on omia vuoroja liikuntasalilla sekä kuntosali- ja uintivuorot, mutta heidän mahdollisuuksiaan osallistua kunnassa järjestettäviin ohjattuihin liikuntatilaisuuksiin, harrasteryhmiin ja liikuntatapahtumiin yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa tuetaan.  Silloin maahanmuuttajilla on mahdollisuus oppia suomen kieltä, suomalaisia tapoja ja kulttuuria, oppia tuntemaan paikallisia ihmisiä ja kotoutua Suomeen.  Hankkeessa järjestetään ohjattua liikuntaa ja liikuntatapahtumia, voidaan hankkia tarvittavaa kalustoa ja liikuntavälineitä, tehdään retkiä, voidaan kompensoida tilavuokria ja osallistumismaksuja.  

Hankkeesta järjestettiin turvapaikanhakijoille ja ystäväperheille 16.4.2016 retki Alajärvelle uimaan ja kuntosalille. Retki oli onnistunut. Loppukeväästä on sovittuna kaksi retkeä, joihin voivat myös kuntalaiset osallistua. Lauantaina 7.5.2016 on perheiden päiväretki Piispalaan.  Ohjelmassa on lapsille temppurataa, curlingia ja kiipeilyä ainakin. Retkestä tulee lisätietoa piakkoin. Retken hinta on 10 €/perhe.  Lauantaina 28.5.2016 on retki Alajärvelle, avoin kaikille osallistujille. Tuolloin on jälleen ohjelmassa uintia ja kuntosali sekä mahdollisuus ostoksiin.

Kesälle on luvassa jalkapallo-otteluita.  Myös retkeilyä jatketaan.  Kesällä on hyvät mahdollisuudet luontoliikuntaan.  Lapsille ja lapsiperheille tarjotaan mahdollisuutta ohjattuun toimintaan toimintapuistiossa.  Tästä toiminnasta lisätietoa myöhemmin.