NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
"Onko kiire""Onko kiire"

"Onko kiire"

13.4.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry / Olavi Vallivaara

Näin multa joka päivä kysytähän, mutta kiiruhia ei oo vielä ollu. Mä en saanu seurakuntaa valamihiksi ja näyttää, että omaskin elämäs on niin palijo jääny tekemättömiä töitä, ettei kannata aikaa tuhulata niihin. Tuloo vain paha mieli ja se eläkeläästen ainaanen kiire, kun ei eheri enää mihinkää.

Moo nyt vain ollu. Nukkunu oon niin kauan, ku nukuttaa. Tänä aamuna nukuun puoli kymmenehen. Sääliksi kävi Ullaa, ku seittemmäksi lähti työhön, mutta hyvähän son, että tienaa, jotta mä pystyn olemahan eläkkeellä. Päivällä näin nuota iloosia entisiä työkaveria, jotka oli kirkosta tulossa. Oikeen piti ihimetellä ku päivälläkin jaksavat kirkonmenoja pitää. Molin justihin vasta menos päiväkahveelle Kylätupahan.

Muutamana päivänä oon käyny kalas. Muutamia kaloja on tullu, mutta mukavaa on ollu ja samalla on saanu mietiskellä maailman menua. En mä niin suurista saaliista piittaa, ku joutuu kovahan perkoo rumpahan. Mutta pannullinen on mukava paistaa.

Isoompia reissuja ei oo vielä ollu. Vankilas kävin pitämäs pari jumalanpalavelusta ja päästettihin poiskin. Nyt on kuulolaitteet, että kuuloo paremmin emännän äänen. Multa jäi valitettavasti työaikana viimeesinä vuosina palijon kuulematta, mutta sille ei enää mahara mitään ja palakat on maksettu kuulluista ja kuulematta jäädyystä asioosta. Mua se tietysti helepotti, kun ei kaikkia kuullu.

Oon mä kereenny lastenlapsiakin käyrä kattomas sekä Vaasas että Laukaas. Mukava oli nähärä, mutta mukava oli tulla kotiakkin. Mä ny halusin vain tierottaa kaikille, jotta ei mulla kiiruhia oo. Moon ajatellu, että monta hienua hetkiä ja lintua jää näkemättä, jos tukka suorana rientää paikasta toisehen. Soon enimmäkseen vain tätä askares verryttelyä kotopuoles. Kai täs pitää sitte kun aika tuntuu parahalta eläkeläästen porukkoohin mennä kattomahan, nottei tuu "mettä pöllööksi."  Ainahan täs kuitenkin tuttuja näköö ja moikatahan ja oon mä nuota entisiä työkaveriakin käyny moikkaamas ja tsemppaamas, jotta koittakaa ny jaksaa; kyllä teillekin iloonen aika koittaa. Ne mua karahteeraa "eläkevaariksi", muttei se mua yhtää pahoota. Kateuresta ne sen teköö ja sehän mä ny toki oonkin. Eläkevaarin mun mielestä ei kuulukkaa mitää erikoosta saara aikahan, kuhan vain on.

Mä tytööltäni kysyynkin tänään, ku ne teki pääsiäissiivoja, että eikö oo mukavaa, ku mä oon täs kotona, vaikken mä mitää teekkään. Oon niinku teirän henkisenä tukena. Noli mun kans samaa mieltä.

Toivotan kaikille Hyvää Pääsiäistä!