NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Partio ennen ja nytPartio ennen ja nyt

Partio ennen ja nyt

8.5.2018 Kyypartio ja kirjasto / M.O.

Maanantaina kävi kirjastossa vilske ja vilinä, kun Kyypartiolaiset pystyttivät näyttelyä. Kannattaa tulla katsomaan millaisia virityksiä syntyikään...

Partio ennen ja nyt- näyttely kirjastossa 9. - 23.5.2018 

Alla Kyypartiolaisten kirjoittama näyttelyn esittelyteksti:

Huhtikuussa, Yrjön päivän viikolla vietetään perinteiesti partioviikkoa. Mietimme tapahtumaa tähän viikolle ja päätimme järjestää pienen näyttelyn lippukunnan toiminnasta kirjastolle.

Näyttelyä katsellessa voi palata omiin muistoihin lippukunnasta ja sen toiminnasta. Vaikka partiota ei olisi harrastanutkaan, väitän että jollain tavalla sen toiminta on pienessä kunnassa näkynyt ja miksei kuulunutkin. Eli partiomuistoja voi olla hyvin monenlaisia: hyviä, huonoja, hauskoja, kurjia, opettavaisia, rohkeita jne.

Vuosien saatossa on syntynyt paljon erilaista materiaalia, mitä kolollakin on arkistoituna. Valokuvat eri tapahtumista tuovat menneen lähemmäs ja muistoihimme.

Kuinka lapset ovat kasvaneetkaan, sudenpennuista tuli vartiolaisia, sitten seikkailijoita ja tarpojia. Vaeltajia. Järjestö uudisti ikäkausiaan ja osin niiden ohjelmaakin. Yhtä kaikki, lapsista tuli nuoria ja sitten aikuisia. Ehkä jo äitejä ja isiä. Saattavatko he joskus oman lapsensa partion polulle? Partiokin kasvaa ja uudistuu nykymaailman menon mukana. Partio on edelleen elämyksiä ja seikkailuja, kavereita, yhdessä  tekemistä, vastuun ottamista ja jakamista. Se on kaikille avointa vapaaehtoistoimintaa.

Tervetuloa katselemaan ja muistelemaan!

Kyypartiolaiset

P.S. Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina:

  • Ma klo 13 - 19
  • Ke klo 10 - 16
  • To klo 13 - 19
  • Pe klo 10 - 16
  • Poikkeus: Helatorstaina 10.5. kirjasto suljettuna