Sytytämme kynttilän

In memoriam
Raunon muistolle / Eija Koivisto
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
Kuva hautausmaalta jouluna.

Sytytämme kynttilän

Rauno innostui matkaamaan Turkuun muutamaksi päiväksi, kun koronatilanne näytti helpottavan 2020 heinäkuun loppupuolella.

Hän ajoi Uuraisten kautta pientä ylinopeutta koulun paikkeilla, jossa sattumoisin tutka. Huomautuksella selvisi, kun ystävällinen poliisi sanoi, että muuten sakkolappua tarjolla, mutta kynästä loppui muste!
Ymmärsi siis kaverin matkakuumeen. Auto jäi Timon pihaan matkan ajaksi ja Paunun linja-auto toi perille.

Rauno oli luokkaretkellä Turussa kymmeniä vuosia sitten. Pari vuotta aiemmin kierretty Aurajoen rantoja, tehty Föli-risteily ja Ruissalossakin käyty Timon ja Hilkan kanssa. Turun reissu siis kolmas. Liikuttiin Tuomiokirkon ja kirjaston lähellä joen molemmin puolin. Toriparkin työmaa aitojen takana ja kerjäläisnainen moikkaili Raunoa Kauppiaskadulla. Kurkattiin museo Aboa Vetus Ars Novaan. Brinkkalan talon parveke Vanhalla Suurtorilla tuttu ja pihalla valokuvanäyttely.

Kateltiin NNKY:n rakennusta ja Tyksissä ylhäältä mahtavat näkymät kaupungin yli satamaan asti. Betsetin auto kerrostalon työmaalla. Vielä ajettiin entiselle kasarmille, jonne tulossa 20 talon asuinalue. Mäkkäriltä Rauno tilasi annoksen, jonka nimi lyhyt ja helppo lausua, kun hän sitä puhelimesta tutki. Ulkotiloissa syötiin muutenkin, kun nautittiin kauniista loppukesästä. Piknik-kori mukana istuttiin ja valokuvattiin aamutuimaan vähävetistä Halistenkoskea. Lähtöaamun kahvit vielä Päivin grillillä ja Rostenin leipomon tuliaisten kanssa ajo Keski-Suomeen elokuun alussa. Raunon auto tallella ja paistettuja muikkuja pannullinen matkaajille.

Rauno innostui somesta ja niinpä älypuhelin käytössä ja Facebook, kun kotitalolla eli koululla oli avoimien ovien päivä heinäkuussa 2018. Monenlaista järjestelyä ennen ja muistelua valokuvin päivän jälkeen. Raunolta tuli usein yllättäviä ja myös hauskoja valokuvia omenapuista, marjaämpäreistä, ruuista, rankakasasta, autosta tai pöytäkoristeista.

Viimeisin viesti 20.9. sieltä jostain: "Tuulee nytkin. Ei oo hirvikärpäsiä".

Kiitämme lämpimästi kaikesta tuesta ja avusta etsintöjen aikana ja osanotosta sen jälkeen, kun hän löytyi. Lukuisat adressit, kortit, sähköpostit, tekstiviestit, puhelut, osanotot, kukat ja kynttilät olemme saaneet ottaa vastaan.

Sytytämme kynttilän jouluaattona klo 12 isoveljen ja enon muistolle.

Eija ja Sami sekä pikkuveljet Tuomo ja Timo Koivisto perheineen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset