Yhteisvastuukeräys 2021: Eniten vanhuudessa yllätti köyhyys!

Seurakunnat
Kyyjärven kappeliseurakunta
Riitta Kytölä
Keräysliivissä lukee: Yhteisvastuukeräys. Osallistu. Autat.

Yhteisvastuukeräys 2021: Eniten vanhuudessa yllätti köyhyys!

Kirkon 71-vuotias Yhteisvastuukeräys kärsii jo toista vuotta koronaviruksesta, niinkuin moni muukin asia ja me kaikki ihmiset!

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys nostaa esiin ikäihmisten ahdingon:

100 000 ihmistä Suomessa elää pelkästään takuueläkkeellä eli 837 eurolla kuukaudessa ja eläkkeen saajista lähes 40 % saa eläkettä alle 1250 euroa kuukaudessa. Syynä pieneen eläkkeeseen voi olla esim. pienipalkkaisuus, työttömyys, kotiäitiys, sairaudet...Tulot ovat pienet ja menot suuret asumiskusannuksineen ja apteekkilaskuineen.

Esimerkiksi Afrikassa tilanne on myös huono:

Ugandan pakolaisleirillä 67-vuotias Maria huolehtii yksin 8- ja 10-vuotiaista lapsenlapsistaan. Marian kaksi poikaa sekä hänen miehensä kuolivat levottomuuksissa kotimaassaan Kongossa. Marian tyttärestä, lasten äidistä, ei tiedetä, onko hän hengissä vai kuollut. Marialla on paljon kipuja ja kotitöiden tekeminen on sen takia vaikeaa. Lapset tekevät suuren osan kotitöistä. He kyselevät mummoltaan:" Milloin äiti tulee?"

Perinteinen listakeräys taitaa tänä vuonna jäädä haaveeksi, mutta keräykseen voi osallistua tänäkin vuonna laittamalla rahaa lipaskeräyksiin Paletin edessä useana lauantaina. Jos ei satu keräyksen aikaan Palettiin, niin myös Kylätuvalla on Yhteisvastuulipas. Lisäksi Kylätuvalla ja Apteekissa on huhtikuun alusta alkaen myynnissä arpoja Yhteisvastuun hyväksi (arpajaislupa RA/2020/249). Hinta on 1 euroa/arpa. Tai voit osallistua tästä linkistä. (Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639)

Viime vuonna koronapandemiasta huolimatta keräyksen tuotto Kyyjärvellä oli 2 685,62 e uroa eli 2,36 euroa henkeä kohden! Täällä oli ripeitä kerääjiä, jotka ehtivät tehdä listakeräyksen ennen koronasulkuja (heidän joukossaan myös rippikoululaiset!) JA  paljon lämminsydämisiä ihmisiä, jotka olivat valmiita antamaan omastaan. Kiitos teille kaikille, jotka tavalla tai toisella osallistuitte Yhteisvastuukeräykseen viime vuonna!

Ja kiitos myös teille,  jotka osallistutte taas tänä vuonna! Vaikeuksista huolimatta!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset