Hirvenhaukun Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailut

Luonto ja ympäristö
Kyyjärven Erämiehet ry
Erkki Koivisto

Hirvenhaukun Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailut

Kyyjärven Erämiehet ry järjestää piirinmestaruuskilpailut hirvenhaukussa Su 3.10.2021

Kyyjärven Erämiehet järjestää Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailun hirvenhaukussa. Erämiehillä on pitkä historia kokeiden järjestämisestä mutta ensi kertaa on piirinmestaruuskilpailu erämiesten harteilla. Iso kiitos tästä kuuluu muutamalle aktiiviselle lajin harrastajalle jotka mahdollistavat ammattitaidoillaan ja kokemuksellaan tällaisen kokeen järjestämisen. Lisäksi nippu ahkeria talkoolaisia osallistuu muihin kokeen vaatimiin töihin.
Kokeeseen on oikeutettu karsintojen kautta 22 koiraa. Koe vaatii laajalta alueelta koemaastoja jotta se saadaan kunnolla onnistumaan. Maastot sijoitettava etäälleen toisistaan ettei koirat vie hirviä toisten koekoirien maastoihin eli tässäkin kilpailussa kyyjärven lisäksi on maastoja lähes kaikissa ympäristökunnissa aina Mahlua myöten joten laajalle levittäytyy kilpailijat koepäivänä Sunnuntaina 3.10.2021.
Myös muu metsissä liikkuminen kokeen aikana olisi hyvä ottaa huomioon metsästyksessä ja muussa liikkumisessa koealueilla.

Koepäivänä kullekin koiralle arvotaan maasto, jossa koiran työskentelyn arvostelee palkintotuomariryhmä. Ryhmään kuuluu ryhmätuomari, palkintotuomari ja mahdollisesti myös maasto opas joten kokeen läpiviemiseen osallistuu koepäivänä 70-80 henkilöä eli melkoisen mittavasta kilpailusta on kyse. Kaikki kokeeseen osallistujat kokoontuvat kilpailu aamuna Eräkartanolle klo 6:00 ja sieltä ylituomarin ohjein ryhmät suuntaavat arvottuihin maastoihin kokeeseen. Maastoista palataan takaisin Eräkartanolle koekoiran suoritettua vaaditun erän(300min) jossa ryhmätuomarit  ylituomarin kanssa käyvät maastotapahtumat läpi ja koekoira saa kilpailutuloksen.
Kyyjärven Erämiehet toivoo mahdollisimman vähäistä häiriötä ja ymmärrystä maastoissa jos tällaiseen koeryhmään siellä törmää.
Lajin harrastajille päivä on tärkeä kun tavoitellaan kovatasoisessa kilpailussa hyvää tulosta niin pienikin häiriötekijä voi kovasti vaikuttaa kilpailun tulokseen.

Kyyjärven Erämiehet ry

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset