Timo Heikki Kotkan muistolle

In memoriam
Teksti: Taisto Kotka /
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
syksyinen maisema.

Timo Heikki Kotkan muistolle

Lauantaina 11.12. vietimme Timon muistojuhlaa Sahapakan kauniisti laitetuissa juhlatiloissa.

Meitä oli paikalla osa sisaruksista ja serkuista perheineen sekä työnantaja BetSetin ja hänen työtovereittensa edustus. Kirkkoherramme Tarja seurakunnan edustajana piti kauniin ja lohduttavan puheen.

Timon poislähtö tuli yllättäen perjantai-iltana 12.11.-21. Hänen elämänkaarensa päättyi kotitalonsa Linjalan kamariin - samaan paikkaan jossa hän syntyi uudenvuodenaattona 1962. Peruskoulun jälkeen hän kävi kolmivuotisen ammattikoulun latoja-linjan ja valmistuttuaan työskenteli Vaasassa sanomalehti Pohjanmaan Kansassa. Pian kuitenkin kotiseutu alkoi vetää puoleensa ja Timo palasi Kyyjärvelle vuonna 1988. Työpaikka löytyi silloisesta Kyyjärven Sementtituote Oy:stä, josta sittemmin kasvoi valtakunnallinen alan menestyjä BetSet. Se oli Timon työpaikka hänen kuolemaansa saakka.

Timo oli sävyisä, huolellinen ja tarkka. Työtovereiden parissa pidetty persoona. Hän oli myös yksi ammattiosastonsa puuhahenkilöistä. Luonto oli hänelle kaikki kaikessa. Koko Linjalassa olonsa ajan hänellä oli koira, jonka kanssa samoili metsissä. Aikanaan metsästys kuului noihin retkiin, mutta viime vuosina ilmennyt sairaus heikensi toisen silmän näköä niin, että aseet jäivät aina kotiin kaappiin. Samoilu koiran kanssa kuitenkin jatkui.

Timo asui lievästi kehitysvammaisen veljemme Tapion kanssa ja huolehti hänen jokapäiväisistä tarpeistaan. Tuon asian hän hoiti yksin äitimme kuoltua vuonna 2010 ja teki sen hyvin. Nyt Tapion tilanne oli harkittava uudelleen. Olemme suorastaan liikuttuneita siitä ymmärryksestä ja avusta, mitä kyläyhteisöstä löytyi tämän asian hoitamisessa. Tapiolla on nyt uusi asunto, mutta totuttelu yksin elämiseen vie varmaan aikansa. Tuttuja on lähellä, joten tarvittaessa varmaan on apukin, jos nämä elämän perusasiat sellaista alkuun vaativat.

Muistotilaisuudessa luettiin myös adressit. Yhteisadressi joka tavan mukaan on pankilla, sisälsi yli 80 nimeä. Jo siitä voi päätellä että Timo oli kyläyhteisössä pidetty henkilö ja monia yllättävä lähtö järkytti. Sitä se oli myös meille läheisille, jotka haluamme teitä kaikkia lämpimästi kiittää myötäelämisestänne ja kaikenlaisesta tuesta.

Taisto Kotka, vanhin veli sekä muut sisarukset Tuula, Tapio, Teija ja Tuomo.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset