Betset tavoittelee kustannusnousun taklaamista

Tekniikka ja talous
Betset Oy
Saila Ukkonen
Betsetin auto

Betset tavoittelee kustannusnousun taklaamista

Betset-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi viime vuonna 2 prosentilla 123 miljoonaan euroon. Sen sijaan käyttökate putosi edellisvuoden 11,4 miljoonasta eurosta 3,9 miljoonaan euroon. Henkilöstömäärä pysyi samalla tasolla ja oli tilikauden päättyessä 624.

Toimitusjohtaja Mika Löytösen mukaan vuosi 2021 oli kaksijakoinen: tuotantomäärällisesti vuosi oli onnistunut kaikilla yhdeksällä tehtaalla, mutta kannattavuus oli heikko koko konsernissa. Materiaalien voimakas hintojen nousu ja saatavuusongelmat vaikeuttivat koko vuotta ja ne aiheuttavat epävarmuutta liikevaihdon ja tuloksen kehitykseen alkuvuonnakin. Myös koronapandemia aiheutti merkittäviä haasteita lähes kaikilla tehtailla.

Betset kertoo tavoittelevansa kohonneiden materiaalikustannusten vaikutuksen huomioimista omien tuotteidensa hinnoittelussa. Yhtiö odottaa kustannusnousun vaikutuksen tuloskehitykseensä pienentyvän ja kannattavuuden parantuvan tänä vuonna.

”Tilikaudella 2021 rakentamisen volyymit olivat edelleen korkealla ja se näkyi kaikissa tuoteryhmissämme, mutta erityisesti runkoelementtien kysynnässä. Tuotantokapasiteettimme vahvistamiseksi toteutimme mittavan investointiohjelman, jossa suurin yksittäinen investointi oli Vierumäen tehtaan uusi betoniasema. Sen avulla pystymme kasvattamaan vähähiilisen elementtituotannon kapasiteettia ja mahdollistamme valmisbetoniasiakkaiden palvelemisen tulevaisuudessa myös Vierumäeltä. Teimme myös kiinteistöinvestointeja Turun ja Paraisten tehtaille sekä panostimme edelleen kone- ja laiteinvestointeihin sekä liiketoimintaa edistävien ja tukevien digitaalisten palveluiden kehittämiseen erityisesti yhteisessä palveluympäristö Betset Linkerissä. Vuoden 2021 investointiohjelma oli kokonaisuudessa 8,1 miljoonaa euroa”, kertoo Mika Löytönen

Rakentaminen näyttää jatkuvan edelleen vilkkaana vuonna 2022 erityisesti asuntorakentamisessa, jonka taustalla on kysyntään nähden matalalle pudonnut uusien asuntojen tarjonta. Kova kustannuskehitys voi toisaalta jatkossa hidastaa aloituksia. Talouskasvu vauhdittaa teollisuus- ja varastorakentamista, mutta liiketilojen kasvun odotetaan jäävän vaisuksi.

Betset lähtee kuluvaan vuoteen hyvistä asemista, sillä konsernin tekemätön tilauskanta on noin 69 miljoonaa euroa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset