Pyhän Yrjön -juhla 25.4.

Lapset ja nuoret
Kyypartio ry
Tiina Lampinen
Rooliasuisia nuoria seisoo ulkona
Näytelmä Pyhästä Yrjöstä.
Aikuisia ja lapsia antamassa lupausta. Lapsi pitää Suomen lippua.
Lupauksenanto.
Aikuinen ja kolme nuorta kädessään kunniakirjat sekä ansiomerkit.
Ansiomerkkien saajat.
Poika pitää kädessään munkkia ja sen päällä isoa vaahtokarkkia.
Munkin ja vaahtokarkin pystyi myös yhdistämään.
Lapset paistavat vaahtokarkkeja tikunnokassa nuotiolla.
Vaahtokarkkeja paahtumassa.
Tyttö hymyilee leveästi. Tytöllä on sulanutta vaahtokarkkia nenän päässä.
Olihan varmasti riittävän isoja vaahtokarkkeja?
Pieni lapsi seuraa isompien lasten ponileikkiä.
Muutama vuosi eteen päin niin hänkin on mukana huivi kaulassa leikkimässä.

Pyhän Yrjön -juhla 25.4.

Yrjön päivää juhlitaan virallisesti 23.4., mutta Kyypartiossa partion suojelupyhimystä muistettiin tänä vuonna lippukunnan yhteisessä juhlassa pari päivää myöhemmin. Juhlaa vietettiin kirkon takapihalla mitä mainioimmassa säässä.

Juhla alkoi lippukunnanjohtajamme Marjaanan aloitussanoilla, eli hän kertoi juhlakansalle juhlamme syyn. Partioaikuiset sekä ryhmänjohtajat esittivät myös jännittävän kuvaelman Pyhän Yrjön legendasta.

Näytelmän jälkeen olivat vuorossa lupauksenannot: kaksi sudenpentua sekä yksi aikuinen antoivat partiolupauksensa. Lupauksen antamalla partiolainen sitoutuu noudattamaan partiolaisten ihanteita. Merkiksi lupauksen antamisesta partiolainen saa kaulaansa partiohuivi, joka solmitaan kiinni merimiessolmulla.

Lupauksenannon jälkeen oli vuorossa aktiivisten partiolaisten muistaminen:

Nuorin vertaisjohtajamme Sini Mäkelä sai partiopillin narulla. Partiopillillä saa mm. tapahtumissa lapset ja nuoret hiljetymään ohjeiden kertomista varten. Sini on tänä keväänä liittynyt oma-alotteisesti johtamaan pienimpiä sudenpentuja menestyksekkäästi. Hän on aktiivinen osallistumaan kaikkiin lippukuntamme tilaisuuksiin.

Maija Mäkelälle myönnettiin Järvi-Suomen partiolaiset ry:n sudenpääsolki. Tämän ansiomerkin voi saada lippukunnassa vain yksi sudenpentu/seikkailija toimintavuoden aikana, joka on osoittanut omaksuneensa partiotoiminnan sisällön ja pääperiaatteet parhaiten ikäryhmässään. Maija on toiminut syksystä 2021 asti oma-alotteisesti sudenpentulauman vertaisjohtajana. Maija toimii aktiivisesti myös muissa lippukunnan tilaisuuksissa, sekä osallistuu innokkaasti myös suurempiin partiotapahtumiin.

Aino-Kaisa Patovistille myönnettiin Suomen Partiolaisten louhisudensolki. Ansiomerkki voidaan myöntää 15-18 -vuotiaille ryhmänjohtajalle, joka on toiminut pestissään vähintään yhden toimikauden. Aino-Kaisa on toiminut leikittäjänä, apuohjaajana sekä koulutettuna ryhmänjohtajana usean vuoden ajan. Hän on aktiivinen osallistumaan sekä pieniin että isoihin tapahtumiin, ja hän rakentaa aktiivisesti ystävyyttä yli lippukuntarajojen.

Tämän tekstin kirjoittaja yllätettiin myös ansiomerkillä, eli Järvi-Suomen Partiolaisten myöntämällä pronssisella ansiomerkillä ansiokkaasta toiminnasta lippukunnassa. Perusteluissa mainittiin mm. innokas osallistuminen koulutuksiin. Yllekirjoittanut on hämmästynyt sekä kiitollinen muistamisesta.

Juhlan lopuksi ei ollut tarjolla kakkua, vaan Dumle-munkkeja sekä vaahtokarkkeja. Vaahtokarkkeja oli mahdollista paahtaa kolmijalkaisessa tulisijassamme.

Kun masut olivat makeaa täynnä, leikimme vielä ponileikkiä ja päätimme illan sisaruspiiriin.

Kiitoksia kaikille osallistujille todella mukavasta juhlasta!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset