Kyypartion superviikonloppu

Lapset ja nuoret
Kyypartio ry
Tiina Lampinen
Lettujenpaistoa Tapahtumien illassa
Lettujenpaistoa Tapahtumien illassa.
Partiotaitokisojen lähtötehtävä: rakentakaa hyönteishotelli ohjeen mukaisesti.
Partiotaitokisojen lähtötehtävä: rakentakaa hyönteishotelli ohjeen mukaisesti.
Hyönteishotelli valmiina (kuva: Johanna Karjalainen)
Hyönteishotelli valmiina (kuva: Johanna Karjalainen)
Jätteiden lajittelua. (kuva: Johanna Karjalainen)
Jätteiden lajittelua. (kuva: Johanna Karjalainen)
Ratkaistaan porukalla mitä mikäkin eläin tekee talvella.
Ratkaistaan porukalla mitä mikäkin eläin tekee talvella.
Sunnuntain aluetapaamisessa, eli parveilussa, Pihtiputaalla (kuva: Taina Asikainen)
Sunnuntain aluetapaamisessa, eli parveilussa, Pihtiputaalla (kuva: Taina Asikainen)

Kyypartion superviikonloppu

Kyypartiolaiset ovat osallistuneet viime viikonloppuna kolmeen eri tapahtumaan: tapahtumien iltaan, Järvi-Suomen partiolaisten partiotaitokisoihin Lievestuoreella sekä johtajien Kaakkuri-alueen parveiluun Pihtiputaalla.

Viikonloppu käynnistyi Tapahtumien illasta Kyyjärven koulukeskuksen pihasta perjantaina klo 18. Olimme mukana Kyyjärven kunnan ja yhdistysten organisoimassa Tapahtumien illassa. Kyypartion pisteella paistettiin lettuja 10 litran taikinasta 2 tuntia. Jonoa paistopisteelle oli, mutta jokainen halukas pääsi maistamaan partiolettua. Räiskäleitä paistettiin kolmijalkaisessa tulisijassa. Kolmijalka on hankittu niillä varoilla, jotka Kyypartiolle lahjoitettiin pullonpalautusten muodossa Keskimaan kampanjassa viime vuonna. Kolmijalka nimettiin vuoden alussa äänestyksen perusteella Jimi-Kaleviksi. Jimi-Kalevi on ehtinyt olla jo kolmessa tapahtumassa mukana. Kiitoksia kaikille pulloja lahjoittaneille, sekä tietysti lettujen maistajille!

Lauantaiaamuna starttasimme viiden sudenpennun ja kahden saattajan voimin kello 6 kirkon parkkipaikalta Lievestuoreelle. Kohteenamme oli Järvi-Suomen partiopiirin sudenpentujen ja seikkailijoiden partiotaitokisat. Kisaan oli ilmoittautunut 32 sudenpentujoukkuetta sekä 24 seikkailijajoukkuetta. Sudenpennut ovat iältään 7-9 -vuotiaita ja seikkailijat 10-12 -vuotiaita. Meidän joukkueemme oli valinnut nimekseen Karhut.

Kisa koostui lähtörastista sekä 11 kisarastista, ja reitti oli pituudeltaan noin 5 kilometriä. Mukana meillä oli aiemmin saamamme varustelistan mukaiset tarvikkeet sekä hyvät eväät. Kisarastit käsittelivät arjen taitoa ja turvallisuutta, kädentaitoja, retkeilytaitoja, ympäristöä sekä luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisua. Rasteilla piti mm. rakentaa hyönteishotelli ja vesiratas, tietää jokamiehen oikeudet, paistaa vegaaninen pinaattilettu retkikeittimellä, tunnistaa karttamerkkejä sekä partiolauluja. Kisa alkoi klo 9 ja maalissa olimme n. klo 16.00. Virtaa tuntui pentueessa tosin olevan, sillä jäimme toviksi vielä testaamaan Lievestuoreen koulun piha-alueen leikkimahdollisuuksia. Kaiken kukkuraksi sää oli puolellamme, ja t-paitakelissä taisi jokaisen nassu saada hieman väriä. Niin ja se sijoitus. Olimme sijalla 24, vajaan 8 pisteen erolla voittajasta. Kisa oli todella tiukka, ja osa joukkueestamme juuri vasta partiotaipaleensa aloittaneita. Päivä oli mitä mahtavin, kiitoksia paljon Karhut sekä toinen saattajamme Johanna!

Sunnuntaina kokoonnuimme partiojohtajien kanssa Kaakkuri-alueen tapaamiseen (eli parveiluun) Pihtiputaan lukiolle. Kokouksessa oli mukana partiolaisia Kyypartion lisäksi Pihtiputaalta ja Viitasaarelta sekä järjestökoordinaattori Järvi-Suomen partiolaisista. Tapaamisessa käsiteltiin ajankohtaisia partioasioita, muun muassa ensi kesä Finnjamboree Kajoon liittyviä asioita. Kajo on Suomen Partiolaisten suurleiri ensi heinäkuussa Hämeenlinnan Evon retkeilyalueella. Hieman yli viikon mittaiselle leirille on lähdössä noin 13 000 partiolaista Suomesta sekä ulkomailta. Kyypartiosta mukaan lähtee noin 10 hengen ryhmä.

Partiokevät alkaa olla kohta loppusilausta vailla, vaan vielä on muutama asia suunnitteilla, joista kerromme lisää tuonnempana. Loppuun voisin todeta partiolaisten sisaruspiirin loppuhuutoa mukaillen “Hyvää yötä, onni myötä, kiitos viikonlopusta, se oli KIVA!”
 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset