Vanhtustentaloyhdistys ry:n kevätkokous - sääntöuudistus käyntiin

Hyvinvointi
Kyyjärven Vanhustentaloyhdistys ry
Aaro Toppinen
Vanhustentaloyhdistys.

Vanhtustentaloyhdistys ry:n kevätkokous - sääntöuudistus käyntiin

Vaikka eläkeikä lähestyy hyvää vauhtia, niin osallistuin Kyyjärven vanhustentaloyhdistyksen kevätkokoukseen kuitenkin vielä elinvoimakoordinaattorin roolissa. No, on sekin aikamoinen yhtälö:)

Nykyään on varsin yleistä, että yhdistysten varsinaisten kokousten osallistujat pystyy laskemaan yhden käden sormilla, niin tälläkin kertaa.  Siitä huolimatta keskustelu oli vilkasta ja uusia ideoita heitettiin jatkokehittelyyn. Ennen sitä hyväksyttiin kuitenkin vuoden 2021 toimintakertomus ja tilinpäätös. Seuraavassa pykälässä myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Yhdistyksen toiminta on vakaalla pohjalla, sillä taloutta on vuosien saatossa hoidettu hyvin. Yhdistyksellä on 24 huoneistoa neljässä rivitalossa Kyyjärven keskustassa hyvien palveluiden äärellä. Kahdella rivitalolla lähdettiin liikkeelle reilu puolivuosisataa sitten. Vuosien saatossa rakennusten määrä on tuplaantunut, yksiöitä on yhdistetty ja muutenkin huoneistoja remointoidaan säännöllisesti. Asunnot ovat hyvässä kunnossa. Toimintakertomuksen mukaan asuntojen täyttöaste oli 94 % ja tätä kirjoitettaessa täydet 100%.

Muissa asioissa laitettiin sitten tuuli- ei kun, ideamyllyt pyörimään. Yhdistyksen 50-vuotisjuhla jäi koronan takia pitämättä, mutta siihen palataan. Yhdistys on perustettu vuonna 1971. Pikaisella vilkaisulla historiaan Ruuskan Reino puheenjohtajana ja Sorsamäen Erkki sihteerinä ovat ainakin olleet touhussa vahvasti mukana. Varmaan moni muukin. Kiinteistörekisterin mukaan tilan nimi on Koulu, sitä ihmeteltiin mutta siihenkin löytynee selitys. Samaan aikaan rakennettiin keskikoulu, joka on purettu uuden koulun tieltä. Hyvin ovat yhdistyksen asunnot aikaa kestäneet.

Vaikka yhdistyksen nykyiset säännöt mahdollistavat monipuolisen toiminnan, kioskikaupasta lähtien, niin toiminta on keskittynyt lähinnä asuntoiminnan pyörittämiseen ja  huoneistojen ylläpitoon.  Säännöt kaipaavat ajantasaistamista. Vuonna 1971 ei varmaan ihan joka talossa ollut edes puhelinta, mutta nykyään monella jo useampikin taskussa. Eikä välttämättä enää soittamista varten vaan ihan muuhun käyttöön. Hallitus käyttääkin jo eri kanavia nopeaan viestintään. Samoin myös rasvatut byrokratian rattaat vaativat nykyään sähköistä asiointia entisaikojen paperiversioiden tilalle. Sääntöuudistus etenee syksyn kuluessa. Muutosten aikataulutavoitteeksi asetettiin vuoden 2023 alku.

Yhdistyksen nimenmuutos, brändäys ym. nykypäivän vaatimukset

Kyyjärven vanhustentaloyhdistys ry oli varmaan 50 vuotta sitten ihan ok nimi, mutta onko se sitä nykyään? Siitä keskusteltiin. Sääntöuudistuksella ja jopa nimen muutoksella haetaan parempaa vastaavuutta tulevaisuuden toiminnalle. Uusi hyvintointialue peräänkuuluuttaa vahvaa kolmannen sektorin osallistumista eikä se ainakaan nykymallilla onnistu. Myös erilaiset toiminnan kehittämisen rahoituskanavat avautuvat entistä paremmin jatkossa. .

Mahdollisen nimenmuutoksen lisäksi, viestintää parannetaan, toimintamalleja nykyaikaistetaan ja brändiä parannetaan. Herkällä korvalla, niillä joilla se vielä on, kuunnellaan eri lähteitä toiminnan piristämiseksi 


Niin ja se nimi?

Varsinainen kokous päätti laittaa nimikilpailun käyntiin. Kyyjärvi -sana nimessä kuitenkin haluttiin ainakin alustavasti säilyttää. MIeti ja ehdota uutta nimeä yhdistyksen puheenjohtajalle Tapani Lamipilalle, meikäläiselle tai Mediatilin toimistoon. Yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Voit myös vapaasti ehdottaa uusia ideoita. 

Ainakin kahdelle parhaalle ehdotukselle on luvassa palkinnoksi kahvia. Määrän päättää hallitus. 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset