Terveisiä Kyypartion syysretkeltä

Lapset ja nuoret
Kyypartio ry
Tiina Lampinen
Matti ja Sofia istuvat radiolaitteiden äärellä
Sofia uskaltautui tänäkin vuonna keskustelemaan radion välityksellä
Lapset istuvat penkinllä Sahapakan riihen edessä.
Opasteet olivat hyvät. Emme voineet erehtyä paikasta.
Lapset tutkivat kansiota pöydän ääressä.
Saimme Jotassa tutkia kansiota, johon Kyyjärven radioamatöörit olivat keränneet kortteja. Kortteja oli ympäri maailman paikoista, joihin on oltu yhteydessä.
Letut nuotiolla
Kaikenlaisia lättyjä näkyi retkellä. Nämä tosin heikosti lentelivät tällä kerralla.
Frisbeekorilla
Ensimmäinen frisbeegolfväylä heitelty.
Lapset kerääntyneenä Antin ympärille
Antti kertoi, miten frisbeegolfia pelataan
Tavaroita huone täynnä
Tämän vuoksi omat tavarat on hyvä partioretkelle nimetä :)
Kyypartio -kyltti iltahämärässä
Kyypartion retki ei jäänyt ohikulkijoita huomaamatta
Seikkailijalupaus
Seikkailijalupaus
Lapset askartelevat
Tässä syntyy taidetta!
Lapset trangian ympärillä
Herkkua tulossa
Tarpojalupaus
Tarpojalupaus

Terveisiä Kyypartion syysretkeltä

Kyypartiolaiset viettivät retkiviikonlopun Harsunkankaan hiihtomajalla 14.-16.10.2022. Retki oli nimeltään Lätyt lentelee ‘22, ja sille osallistui 20 lasta ja 4 aikuista.

Mitäpä tuota kauemmaksi kalaan lähtemään, kun lähelläkin pääsee retkitunnelmaan! Kyky ry:n mökki ympäristöineen tarjosi mitä mainioimmat puitteet lähiretkeilyyn. Retkeltä saattoi lähteä myös kotiin yöksi, ja palata aamulla takaisin jatkamaan siitä mihin illalla jäätiin.

Perjantaina retki alkoi kymppiteltan kokoamisella. Tarpojat, eli 12-15 -vuotiaat partiolaiset, majoittuivat telttaan koko viikonlopuksi. Sudenpennut (7-9v.) sekä seikkailijat (10-12v.) nukkuivat mökissä. Kun teltta oli pystytetty, oli vuorossa lupauksien antaminen. Partiolaiset antavat partiolupauksen aina partioon liittymisen yhteydessä, sekä aina kun siirrytään ikäkaudesta toiseen. Perjantai-iltana kuulimme niin sudenpentu-, seikkailija- kuin tarpojalupauksen. Lupauksenanto on juhlava hetki, joten Suomen lippu on aina mukana tilaisuudesssa. Lupauksien jälkeen kävimme läpi leirin säännöt, sekä turvallisuuteen liittyvät asiat. Tämän jälkeen majoittauduimme, eli kannoimme rinkat kukin oman nukkumapaikkansa läheisyyteen. Sitten saimmekin kaivaa ruokailuvälineet esille, ja kokoonnuimme nuotiolle iltapalalle. Iltapalan jälkeen tiskasimme kukin omat astiamme, suoritimme iltatoimet ja kävimme nukkumaan.

Lauantaiaamu valkeni ennustuksista huolimatta poutaisena. Herätyksemme oli klo 7.30, ja Muumin aamupuurolle pääsimme klo 8. Ja kuinka moni pääseekään heti aamusta ulos syömään? Meidän retkellä onni suosi heitä, jotka eivät mökin pöytään mahtuneet. Retkiohjelmamme oli ilmeisesti livahtanut retkeläisten tietoon jo ennakkoon, sillä moni kysyi jo aamupalalla: “Koska se Antti oikein tulee?”. 

Retkemme nimi ei ollut sattumaa, vaan seuraavaksi lätyt todellakin lentelivät. Aamupalan jälkeen kivijärveläislähtöinen Antti Kotilainen saapui perehdyttämään meitä frisbeegolfin saloihin. Antti kilpailee lajissa SM-tasolla, joten hänen vinkkejään oli todella syytä hiljentyä kuuntelemaan. Teoriaosuuden jälkeen lähdimme ikäkausittain kiertämään Harsunkankaan frisbeegolfrataa, ja Antti kävi heittämässä muutaman väylän jokaisen joukkueen kanssa. Ihan koko rataa emme ehtineet kiertää, kun oli lounaan vuoro.

Ruuan jälkeen oli tarpojien vuoro ottaa ohjat käsiin, ja ohjata luontoaiheinen askartelu sudenpennuille sekä seikkailijoille. Tehtävänä oli taiteilla luontoaiheinen taulu. Taulun pohjaksi piti ensin sahata kiekko puusta, jonka jälkeen se hiottiin hiomapaperilla. Sileään pintaan liimattiin kuumaliimalla kiviä, oksia, lehtiä, käpyjä, villaa jne. Tauluihin ilmestyi monenlaisia eläimiä sekä maisemia. 

Askartelun lomassa vierailimme ikäkausi kerrallaan Sahapakalla JOTA-tapahtumassa https://www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/juhlat-ja-tapahtumat/jota-joti/

Sahapakan riihessä radioamatöörit Matti ja Risto olivat perinteiseen tapaan ottamassa yhteyksiä eri puolille Suomea sekä maailmaa. Tänä vuonna huonosti tavoitettiin partiolaisia, mutta yhteys saatiin ainakin Mäntsälään, Skotlantiin sekä Ranskaan. Jännittävää oli, jälleen kerran!

Aktiviteettien jälkeen pääsimmekin jo syömään. Ruuan jälkeen oli vapaa-aikaa ennen iltaohjelmaa. Ilta käynnistyi pimeäpiilo-leikillä. Tämän jälkeen siirryimme iltanuotiolle laulamaan partiolauluja. Myös Patti ja Tuppo kävivät meille esiintymässä. Iltapalaksi saimme hot dogeja sekä lettuja, nam! Seuraavaksi olivat vuorossa iltatoimet, sekä makuupussiin kaivautuminen.

Aamu valkeni sateisena. Aamupalan jälkeen oli suunniteltu A-pukin tekoa, mutta kovan sateen vuoksi luovuimme ajatuksesta. Kivaa oli kuitenkin istua mökissä, ja laulaa vielä yhdessä tuttuja ja tuntemattomia partiolauluja. Sateen hieman hellitettyä siirryimme ulos sateensuojiin valmistamaan trangioilla pastacarbonaraa. Eli retkeläiset jaettiin viiteen ryhmään, joiden johdossa oli yksi tarpoja. Tarpojan ohjeistuksella retkikeitin kasattiin ja ruoka valmistettiin. Taisi olla todella hyvää, kun itse sai tehdä? Ruuan jälkeen pakkasimme vielä viimeiset tavarat, teimme sisaruspiirin ja suuntasimme kotimatkalle.

Kiitoksia kaikille retkeläisille, sekä apukäsille: Janille, Anterolle, Satulle, Sakarille, Matille, Ristolle ja Johannalle! Kiitoksia myös Kyky ry:lle retkipaikan lainaamisesta.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset