Lukuisia lukuhetkiä -hankkeen myötä on kirjastossa ollut taas monenlaista mukavaa tarjolla. Lokakuussa saimme vieraaksi kirjailija Jari Kuusen, jonka antoisa ja lämminhenkinen tapahtuma jäi varmasti monille mukana olleille mieleen. Toisena kirjailijavieraana lokakuussa oli Jyri Paretskoi, joka esiintyi 3. - 8. luokkalaisille. Hän kertoi innostavasti ja mukaansatempaavasti lukemisen merkityksestä, kirjoittamisesta ja kirjoistaan.
7. ja 8. luokkalaisten kanssa on lukupiirimäiset lukuhaasteet selvitetty kunnialla ja palkinnoksi vietettiin elokuvahetket herkuilla kirjastossa. Innostunutta lukemista ja keskustelua kirjoista, kiitos koululaiset!
Myös kirjastonkäytön opetuksia on kirjastossa pidetty koululaisille ja niitä jatketaan vielä. Taitavat oppilaat löytävät kohta kirjat paremmin kuin kirjaston henkilökunta!
Viimeisimmän satutunnin aiheena oli halloween. Tarinoiden lisäksi pelattiin kuvabingoa. Siinä piti huomata tarinoista asioita, joita bingolapuissa kysyttiin. Hienosti löytyivät kaikki kuvat kurpitsasta hämähäkkiin.
Olemme esitelleet hankkeen myötä kirjaston sosiaalisessa mediassa kyyjärveläisiä lukijoita. Nyt esittelyvuorossa ovat olleet Merja ja Johanna. Merja oppi lukemaan jo ennen kouluikää ja hän on lukenut paljon siitä saakka. Lukemaan oppiminen tapahtui eräästä Tammen kultaisesta kirjasta ja se oli hieno kokemus, joka on jäänyt mieleen. Lapsuuden lempikirjoihin kuuluivat myös Pullein-Thompsonin Tuuliharja, Almqvistin Annika -sarja, Mitchellin Thowra, hopeaharja ja Farleyn Musta ori -sarja. Ala-asteella luettu Ikosen Pepe hevoshoitokoulussa innosti hevostyttöä niin paljon, että Merja lähti itsekin opiskelemaan hevosalaa.
Nykyään Merja lukee melkein kaikkea, paitsi dekkareita ja fantasiaa. Vaikka kyllä Sherlock Holmesit on luettu. Nyt luettavana on ollut paljon Etelä- Eurooppaan sijoittuvia kirjoja. Niistä esimerkkinä Tuominen-Gialitakin Koko kylän pidot ja Nina Georgen Pieni bistro Bretagnessa. Merja on tykännyt kovasti myös Birgissonin Musta viikinki kirjasta, jossa kuvattiin mielenkiintoisesti viikinkien elämää.
Merja tykkää lukea hyviä kirjoja, jotka viihdyttävät, mutta herättävät myös tunteita. Hän myös kirjoittaa itse ja siihenkin lukemisesta on hyötyä. Hyviä kirjoja on luettu paljon, niitä ovat esimerkiksi Meachamin Ruusut, Cornwellin Talvikuningas, Zimmer Bradleyn Avalonin usvat, Mustosen vanhempi tuotanto ja Lundbergin meriaiheiset kirjat. Eräkirjoista erityisesti Markku Hirvosen kirjat miellyttävät Merjaa. Kirjasarjoista hän nostaa esille Kivelän Katajamäen, Luoman Kuusniemen, Ragden Berliininpoppelit, Havasteen Kotasavun Marjan ja Jacobsin Pienen lankakaupan.
Merja lukee pääasiassa iltaisin nukkumaan mennessä, mutta joskus ehtiessä myös aamiaispöydässä. Lukeminen on kausittaista, mutta aina yöpöydältä löytyy kirja. Hän lukee sekä romaaneja että tietokirjoja. Elämäkerroista mieleen on jäänyt Kännön Mosku, Peltomaan Raja-Joosepin synty ja Eeva Litmasen elämäkerta, jossa käsitellään myös Larin Parasketta. Tietokirjoista Tuulikki Soinin Petsamo- tuulien kotimaa teki vaikutuksen. Merja tykkää myös sarjakuvista, Lassi ja Leevi on ihan huippu! Ja parhaita runoja löytyy Risto Rasalta, Eeva-Liisa Mannerilta ja Kanteletaresta.
Ja sitten Johannasta lukijana. Johannalle ja hänen veljelleen on luettu pienestä asti, erityisesti isän lukemana Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjat olivat mieluisia. Kirjat ovat siis Johannalle tuttuja. Hän itse innostui lukemisesta noin vuosi sitten. Nyt erityisesti hevoskirjat kiinnostavat. Johannan mielestä huumori on kirjoissa tärkeää. Kamala luonto -sarjakuvat ovat hauskoja!
Johanna lukee mieluiten illalla nukkumaan mennessä ja joskus viikonloppuisin myös aamiaispöydässä. Hän pitää myös ratsastamiseen, hevosiin, taiteeseen, askarteluun ja leivontaan liittyvistä tietokirjoista. Lukeminen on mukavaa, varsinkin jos käteen sattuu hyvä kirja. Hyviä kirjoja Johannan mielestä ovat myös Yakari, intiaanipoika ja Lin Hallbergin Sinttu ja Eppu -kirjasarjat.
Kiitos Merja ja Johanna, että kerroitte lukemisestanne ja annoitte näin mainioita kirjavinkkejä. Nyt kaikki lainaamaan!