Betset rakentaa uuden vähähiilistä valmisbetonia valmistavan tehtaan Espoon Juvanmalmille

Tekniikka ja talous
Betset Oy
Saila Ukkonen
Luonnoskuva tehdasalueesta. Kuva Arkkitehtipalvelut Oy.
Luonnoskuva tehdasalueesta. Kuva Arkkitehtipalvelut Oy.

Betset rakentaa uuden vähähiilistä valmisbetonia valmistavan tehtaan Espoon Juvanmalmille

Betset on suomalainen betonielementtejä sekä valmisbetonia valmistava perheyhtiö, ja Juvanmalmille rakentuva uusi tehdas tulee olemaan tehdasverkoston 10. toimipiste. 4,5 miljoonan euron tehdasinvestointi sisältää valmisbetonitehtaan sekä 1500 neliötä lämmintä halli- ja toimistotilaa. Valmisbetonitoimitukset uudelta tehtaalta alkavat kevään aikana ja kokonaisuudessaan investointi valmistuu syksyllä 2023.

Lisääntyvä kapasiteetti vahvistaa Betsetin asemaa valmisbetonimarkkinassa pääkaupunkiseudulla.

”Uuden tehtaan ja oman vähäpäästöisen kuljetus- ja pumppauskaluston avulla toimitusvarmuutemme paranee entisestään. Jatkossa voimme palvella koko pääkaupunkiseudun valmisbetoniasiakkaita kolmelta eri tehtaaltamme Helsingistä, Espoosta sekä Nurmijärveltä”, kertoo valmisbetonin myyntijohtaja Jari Tast.

Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytösen mukaan hanketta on valmisteltu reilun vuoden ajan ja tuntuu hyvältä, että projekti on edennyt toteutusvaiheeseen. ”Näinä vaikeina aikoina Suomi tarvitsee investointeja sekä työpaikkoja talouskasvun ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Juvanmalmin tehdas tulee työllistämään suorassa arvoketjussaan noin 15 henkilöä. Uudet työpaikat syntyvät myynnillisiin ja tuotannollisiin tehtäviin sekä pumppaus- ja kuljetuspalveluihin joihin aloitamme rekrytoinnit pikimmiten”, Löytönen toteaa.

 

Investointi mahdollistaa tuotteiston kehittämisen yhä ympäristöystävällisempään suuntaan

 

”Tuotantoteknologia on aiempaa ympäristöystävällisempää ja pystymme vähentämään tuotantoprosessin aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Energian kulutukseen ja veden kierrätykseen saadaan uudella teknologialla huomattavia parannuksia sekä työturvallisuuteen pystytään panostamaan entistä paremmin. Merkittävä osa tehtaan energiatarpeesta tullaan tuottamaan uusiutuvalla energialla. Ympäristöystävällisen valmisbetonin valmistuksen Betset aloitti Helsingin Viikin tehtaalla jo vuonna 1998” summaa Jari Tast.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset