Kyyjärven kappeliseurakunnan kirkonkellot soivat tukena Ukrainalle

Seurakunnat
Kyyjärven kappeliseurakunta
Tanja Kyrönlahti
kirkonkello

Kyyjärven kappeliseurakunnan kirkonkellot soivat tukena Ukrainalle

Suomen evankelis-luterialisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakuntia ympäri Suomen soittamaan tukeaa Ukrainelle. Tällöin kirkonkellot ympäri Suomen soivat tukea Ukrainalle.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen viesti

Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 24.2.2023: Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön.

Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa.

Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12.

Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi.

Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa. Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.

Rukousaineistot tarjoavat sanoja, joilla rukoilla rauhan puolesta: Rauhanrukouksia – evl.fi “Herra, sinä valmistat meille rauhan.” (Jes. 26:12)

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset