Iso kiitos talkoolaisille!

Seurakunnat
Kyyjärven kappeliseurakunta
Tanja Kyrönlahti
hautausmaa ilta-auringossa

Iso kiitos talkoolaisille!

Kevättyöt on hautausmaan ja kirkon piha-alueen osalta saatu hienosti päätökseen. Lämmin kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille. Jokainen teistä on tärkeä.

Tuleva Äitienpäivä on aikaa, jolloin haudoilla vierailee paljon ihmisiä. Siistitty hautausmaa on hieno asia. 

Saarijärven seurakunnan yleisiä ohjeita hautausmaalle

  • Äitienpäivään ei ole kaikkia vesipisteitä vielä avattu, esim. vanha puoli (kappelin oikealla puolella) vielä jäässä. Uudelle puolelle vesi tulee. 
  • Nurmialueiden kunnossapidon sujuvuuden kannalta irralliset kynttilälyhdyt olisi poistettava kesäajaksi. Näin lyhty pysyy varmemmin myös ehjänä. Irralliset koriste-esineet tulisi sijoittaa aivan hautakiven eteen tai kiven päälle jotta hoitotoimenpiteitä voidaan paremmin tehdä. On hyvä myös pohtia mitä esineitä haudalle tuo.
  • Haudoilta olisi hyvä siivota talviaikaan tuodut kynttilät pois. Hautausmailla on järjestetty jätteiden käsittely niin, että voit erotella metalli-, lasi- ja kuivajätteen. Led-kynttilät tulee ehdottomasti viedä ongelmajätteisiin eikä hautausmaiden jätepisteisiin.
  • Hautakummut tiivistetään ja tasoitetaan heti kun maa on kokonaan sulanut. Muistomerkkejä ei saa asentaa ennen sitä.
  • Kierrellessä on myös hyvä kiinnittää huomiota muistomerkin kuntoon. Tärkeintä olisi huolehtia kiven turvallisuudesta. Vastuu muistomerkistä on hautaoikeuden haltijalla. Voit suorittaa kiven oikaisun itse tai tilata palvelun. Kiven pesun voit myös tehdä itse tai tilata sen. Lisätietoja saat hautausmaatoimistosta.
  • Hautausmaalla käveleminen tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja hiljentymiseen muistojen kera. 
    Hautausmaille on laadittu ”hautausmaan etiketti” , johon on hyvä tutustua.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset