Yhteislenkit fillarilla

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven Kyky ry
Tanja Kyrönlahti

Yhteislenkit fillarilla

Yhdessä ajamisen taitoa ja riemua, uusia reittejä sekä polkuja moneen makuun.

Yhteislenkit ovat matalankynnyksen tapahtumia lähteä mukaan tutustumaan eri reitteihin sekä maastossa ajamisen saloihin. Yhteisillä lenkeillä myös vauhti on maltillista. Ja mikä parasta, seurassa on mukavaa!

Kesän 2023 aikana ajettiin yhdessä viikoittain noin 20 - maksimissaan 40 kilometrin lenkkejä. Osallistujia keskimäärin mukana kuusi-seitsemän henkilöä/per kerta. Yhteislenkkejä järjestettiin yhteensä 19, joista kaksi kertaa peruttiin sateiden vuoksi. 

Lenkeillä tutustuttiin Nopolan eri kyliin: Hokkasenaho, Pölkki, Hokkala, Kumpula, Oikari, Mäntyperä, Koskimäki, Nurmijoki ja Peuralinna. Poljettavaa maastoa oli monenlaista: kelirikon murjomaa soratietä, hiekkatietä, asfalttia, neulaspolkuja, hiekkaharjuja ja jopa pyörän tunkkausta metsässä. Sekin kuuluu maastopyöräilyn luonteeseen.

Yhden kerran aiheena oli myös pyörän huoltotoimenpiteet, joita jokainen pystyy tekemään jokaisen pyörälenkin päätteeksi. Säännöllinen puhdistaminen varmistaa turvallisen ajamisen sekä on taloudellisesti järkevää, sillä se pidentään pyörän ikää. 

Iso kiitos kaikille mukana polkijoille ja erityisesti niille henkilöille, jotka suunnittelivat ja suunnistivat lenkeillä. 
Nämä ajetut reitit on tarkoitus merkitä karttoihin kaikkien ajettaviksi. Se tulee monikäyttöreitistö -hankkeen ohessa työnalle. 

Kuvia kesän matkoilta.

Syksyllä on vielä hyviä ajokelejä! Muistetaan heijastinliivit ja punainen takavalo = ollaan näkyviä pimeässä. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset