NettiTV & Youtube: Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuusto

Tekniikka ja talous
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
Soite Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue.

NettiTV & Youtube: Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuusto

Maanantaina 2.10 klo 10.00 kokoontuu Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuusto Perhon koulukeskuksen auditorioon. Myllärit striimaa kokouksen Soiten Youtube-kanavan lisäksi Nopolan NettiTV-kanavalle 2 ja iptv-kanavalle.

Perjantaina kasattiin kaikki myllyltä löytyvät lähetyslaitteet kyytiin ja rahdattiin ne Perhoon. Koulukeskuksen audiotorio on teknisesti tuttu paikka koronan ajoilta Perhon valtuuston kokouksista, mutta nyt erona on osallistujien määrä, joka on noin 70 henkeä. Molemmat Shuren konferenssimikrofonijärjestelmät viritettiin käyttöön ja langaton systeemi on varalla. Kuvaus tehdään vain kolmella kameralla, sillä sihteerin omassa lähetyskoneessa ei ole mahdollista ottaa sisään sen enempää. Neljäs kamera antaisi valtuustoissakin hyvän lisämausteen kuvakulmiin, mutta tällä mennään nyt. Esityslista, Powerpointit sun muut otetaan sisään lähteykseen NDI-tekniikalla, varsinainen striimaus hoidetaan kahdella Teradekilla, joista toinen striimaa Nopolan kanavalle ja toinen Youtubeen. Tällä kertaa ei ole Teams-osallistuminen mukana, mutta sehän olisi tuonut mukanaan vähän lisähaastetta.

Kokouskäytännöissä saattaa olla pieniä eroja ja etenkin kokouksen kestossa. Youtubesta löytyy varsin kirjavia toteutuksia maamme hyvinvointialueiden valtuustojen kokousten lähetyksistä ja osassa niistä kesto on jopa 4 tuntia. Pitänee ottaa eväät reppuun. Mylläreiden edustus on kutsuttu Kokkolaan tutustumaan hyvinvointialueen auditorioon. Valokuituverkkojen hyödyntäminen ja tekniikan virittäminen huippuunsa saattaisi jatkossa mahdollistaa jopa etäohjatut lähetykset. Kokkolan reissu vaatii stopin Kaustisella ja palaverin Kasenetin porukan kanssa.

Kokouksen esitys- ja osallistujalista löytyy tästä linkistä 

Tervetuloa kanaville!

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset