Kunnanjohtajan tervehdys Vanhustenviikolle

Seniorit
Teija Uitto-Kohonen
Kyyjärven kunta
Teija Uitto-Kohonen
Vanhustenviikko, kuvassa Tuula Härkönen ja Tiina Pelkonen

Kunnanjohtajan tervehdys Vanhustenviikolle

Vanhustenviikko käynnistyi tänään, maanantaina, Kivirannan salissa. Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna teemalla "Tehdään iästä numero". Kunnan tervehdyksen Vanhustenviikon avaukseen toi kunnanjohtaja Tiina Pelkonen.

”Hyvää vanhustenviikkoa,

On suuri kunnia saada avata tämän vuoden vanhusten viikko. Ikääntyminen on luonnollinen osa elämää. Tämä viikko on omistettu arvostamaan ja juhlistamaan ikäihmisiä sekä heidän merkitystään yhteiskunnassamme. Vanhuksiin kohdistuva kunnioitus ja huolenpito ovat yhteiskuntamme perusarvoja.

Vanhusviikko tarjoaa meille mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ja arvostaa iäkkäitä ihmisiä, jotka ovat luoneet perustan yhteiskunnallemme. Jokaisella ikäihmisellä on ainutlaatuinen tarina ja elämänkokemus kerrottavanaan. Vanhuksilla on paljon annettavaa meille kaikille, sillä heillä on ainutlaatuinen perspektiivi maailmasta ja elämästä. Ei turhaan ole sanonta, että vanhuus ja viisaus kulkevat käsi kädessä.

Tämän viikon aikana haluamme myös muistuttaa, että jokainen meistä voi vaikuttaa ikääntyvien ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuteen. Pienet eleet ja teot voivat tuoda valtavan ilon ja merkityksen vanhuksen elämään. Kysy kuulumisia, tarjoa apua tai vietä aikaa yhdessä – nämä ovat arvokkaita tekoja, joilla voimme tehdä iäkkäiden ihmisten elämästä parempaa.

Ikääntyminen ei olekaan vain fyysisen kunnon heikkenemistä, vaan myös uusien mahdollisuuksien avautumista. Vanhempana voi oppia uusia taitoja, harrastaa, tutustua uusiin ihmisiin ja kokea elämää täysillä. Vanhusviikko kannustaa meitä kaikkia näkemään ikääntymisen positiivisena asiana ja torjumaan ikäsyrjintää ja haitallisia ikäluuloja.

Vanhusviikko on myös oiva tilaisuus kiittää ja arvostaa kaikkia niitä ihmisiä, jotka työskentelevät ikääntyvien ihmisten parissa. Heidän työnsä on äärimmäisen tärkeää ja arvostamme heidän panostaan suuresti.

Nyt on aika antaa äänemme kuulua ja osoittaa, että välitämme ikääntyvistä ihmisistä yhteisössämme. Toivon, että tämä vanhusviikko inspiroi meitä kaikkia toimimaan aktiivisesti ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin ja arvostuksen eteen.

Iloista vanhustenviikkoa kaikille!

Ja muistakaahan tulla kuntalaiskävelyyn ma 2.10 klo 17 Kotikylän puistoon!”

Ystävällisin terveisin,
Tiina Pelkonen
kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset