Onko kansan käsi karttuisa (vai kärttyisä)?

Tekniikka ja talous
pj Erkki Koivisto &
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
rahasäkki Kyyjärvelle tai sitten ei.

Onko kansan käsi karttuisa (vai kärttyisä)?

Palautetaanko 7.500 €:a EU:n pohjattomaan kassaan vai käytetäänkö se kyyjärveläisten ja koko alueen toimijoiden hyväksi?

Siinäpä kysymys, johon ei miettimisaikaa liiemmin ole.

Mediamyllärit sai jo vuonna 2022 lähes 15.000 €:n investointihankkeeseen 50 %:n avustuksen (n. 7.500 €) Leader Viisarin INTO IV -teemahankkeen kautta. Toinen puoli on omarahoitusosuutta. Hanke pitää sisällään kahden uuden NettiTV-lähetyskoneen hankinnan sekä muuta lähetyskalustoa. Lähetyskalustolle onkin tarvetta, sillä lähes 10 vuotta sitten hankitut kaksi lähetyskonetta tulivat tiensä päähän viime keväänä Kyky-Betsetin lentopallo-ottelussa - toinen ennen ottelua ja toinen erätilanteessa 24-24. Yhtä lähetystä kerrallaan voidaan nytkin toki tehdä ja jopa useammalle kanavalle kuten Keski-Pohjanmaan aluevaltuuston kokouksen lähetys hyvin osoitti. Lähetyskoneena on sihteerin oma kone.  Hankesuunnitelmaan sisältyy lisäksi myllyn valaistuksen uusiminen, joka ei välttämättä olisi ollut edes pakollinen mutta JOKO-TAI -tyyppisessä hankeessa sen poistaminen ei ole nyt mahdollista.

Yhdistys on toteuttanut vastaavia INTO I, INTO II ja INTO III-hankkeita  onnistuneesti vuosien saatossa. Kyseinen hanke jätettiin sisään helmikuussa 2022, jolloin tapahtui jotain muutakin maailmaa mullistavaa. Mediamyllärit on yrittänyt muuttaa hankeen sisältöä, pienentää sitä tai edes pilkkoa sitä pienempiin osiin, mutta se ei valitettavasti ole ollut mahdollista. Määräraha tulee edellisen EU-ohjelmakauden rahoituksesta ja jos hanke ei toteudu määräaikaan mennessä, rahaa ei voi jakaa uudelleen ja se palauttuu "johonkin" kuten ingressissä on todettu. Kyse on isosta asiasta.

Hanke pitää olla toteutettu 30.10.2023 mennessä, joten aikaa ei ole hukattavaksi. Hankkeen totetumisen todentamiseksi riittää valokuvat, joten siinä mielessä hanke on helppo toteuttaa.

Rahoituksesta sen verran, että pankissa poiketaan mutta nykyisen lainamäärän lisääminen ei liene mahdollista, kunnanhallitus hylkäsi lähes riskittömän mylläreiden välirahoitusanomuksen ja oma tulorahoitus ei tässä kuussa ja aikataulussa riitä, myöhemmin ehkä sekin olisi mahdollista.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan: 

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi......

... ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia tai testamentteja....

Nyt tuo kohta nousee ensimmäistä kertaa esiin hankkeen rahoitusvaihtoehtona NopolaNewsin lähes 20-vuotisen historian aikana seuraavasti:

Mediamyllärit ry:n tilinumero on FI23 4765 1020 0532 40 / POPFFI22

Yksityishenkilöt: 

Tee pieni (tai iso:) lahjoitus yllämainitulle tilille ja merkitse viestikenttään teksti Toiminta-avustus. 
Lahjoituksen tehneet osallistuvat yllätyspalkintojen arvontaan.

Yhdistykset, järjestöt ym tahot:

Mediamyllärit on tarjonnut yhdistyksille julkaisualustan jo lähes 20 vuoden ajan ilmaiseksi sisällöntuotantoa vastaan. Kiitos sisällöistä - ilman niitä Nopolaa ei olisi. Miettikää pikaisesti hallituksissa, kannattaako meidän jättää 7500 €:n tuki käyttämättä. Sama teksti viestikenttään kuten edellä, jos pohdintanne on positiivinen.

Yritykset:

Yrityksille on luvassa ainakin yhteismarkkinointia Kaupppakeskus Paletin isolla screenillä vuoden loppuun saakka ja mikä ettei muissakin yhteyksissä - kanavia mietitään porukalla.

Erillisessä jutussa seurataan saldon kehittymistä ja jos omarahoitusta ei jostain saada kasaan, niin kertyneet varat käytetään kuitenkin yhteiseksi hyväksi.

Kiitos jo etukäteen!

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset