Mäntyperä-kirja: tarinat kuvien takana

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Maarit Ohranen

Mäntyperä-kirja: tarinat kuvien takana

Mäntyperä-kirjaa tehdessään kirjan toimituskunta keräsi n. 500 valokuvaa, joista n. 200 päätyi kirjaan. Nyt pääsemme näkemään niitä kuvia, jotka eivät mahtuneet kirjan kansien väliin. Tervetuloa katselemaan kuvia ja jakamaan muistojasi kuvien pohjalta Kyyjärven kirjastoon tiistaina 21.11.2023 klo 18.

Mäntyperä-kirjan julkistamistilaisuus järjestettiin 10.6.2023 varsin juhlallisesti Kyyjärvi Campingissä. Yleisöä oli saapunut paikalle runsaslukuisesti. Sekin kertoo siitä, kuinka paljon mielenkiintoa kyläkirjat herättävät. 

On todella hienoa, että arvokasta paikallishistoriaa on tallennettu kirjan muotoon. Tähän mennessä oman "kyläkirjansa" ovat saaneet Vehkaperä, Kumpula ja Mäntyperä. Toivottavasti muutkin kylät innostuvat oman kirjan julkaisemiseen. 

Tiistaina 21.11. klo 18 Mäntyperä-kirjan toimituskunnasta on hyvä edustus paikalla: Irma ja Reijo Niemelä sekä Aila Niskala. He kertovat mielellään kokemuksistaan kirjan julkaisuun liittyen ja jakavat näin arvokasta tietoa, jos vaikka joku muukin kylä on harkinnut oma kyläkirjan julkaisua. Haaste on siis heitetty muillekin kylille!

Illan tärkein anti on kuitenkin katsella niitä kuvia, jotka kerättiin Mäntyperä-kirjaa varten ja jotka eivät mahtuneet kansien väliin. Odotettavissa leppoisa ilta, jossa toivottavasti kuvat irrottavat yleisön kielen kannat ja kuulemme tarinoita kuvien takaa.

Kuivin suin ei tietenkään tarvitse kuvia katsella. Tarjolla nisua ja mehua.
Olet lämpimästi tervetullut!

P.S. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa Mäntyperä-kirja omaksesi. Hinta 70 €. 
Myynnissä myös Irma Niemelän kirja: ” Kotiportista neljän tuulen tielle”. Kirja kertoo pienen Ohramäen kylän sotavuosista. Hinta 20 €. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset