Kyyjärven yrittäjät ry:n Syyskokous ja Timanttiristi

Työ ja yrittäminen
Kyyjärven yrittäjäyhdistys ry
Katriina Oinonen
Tuula
Timanttiristin saaja Tuula Lillvis
Kokousväkeä
Kokousväkeä
Kokousväkeä
Timanttiristi

Kyyjärven yrittäjät ry:n Syyskokous ja Timanttiristi

Kyyjärven yrittäjät ry:n syyskokous pidettiin 22.11.2023 Sahapakalla.

Kokous hyväksyi 2024 toimintasuunnitelman ja talousarvion hallituksen ehdottamalla tavalla.

Puheenjohtajana jatkaa Jaakko Uusisalo vuosina 2023-2025 ja kaikki erovuoroiset hallituksen jäsenet jatkavat myös eli hallituksessa ovat Jari-Pekka Uusisalo, Valtteri Noponen, Elina Ohranen, Kai Oinonen, Jukka Viertamo, Pasi Kirvesmäki, Janne Pitkänen, Sakari Parkkonen ja Lauri Lahtinen

Kokouksen jälkeen Kyyjärven yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Uusisalo ja sihteeri Katriina Oinonen luovuttivat Timanttiristin 30 vuoden yrittäjyydestä Tuula Lillvisille. Sahapakka on tarjonnut vuodesta 1993 maatilamajoitusta sekä kokous- ja juhlatiloja vanhan maatilan rakennuksissa.

Sahapakan majoitus toiminta alkoi Matti ja Tuula Lillvisin maatalouden sivuelinkeinona 1993. Vuonna 1995, kun tilalla eläinten kasvatus lopetettiin Matti palasi ajohommiin ja Tuula jäi pyörittämään maatilamatkailua.

Alussa käytössä oli tällöin kaksi huonetta vanhassa aitassa, johon voitiin majoittaa 7 henkilöä. Vuonna 1994 valmistui isännän käsien kautta kaksikerroksinen hirsimökki jokirantaan. Mökistä löytyvät kaikki tarpeelliset mukavuudet (pienoiskeittiö, sauna, liinavaatteet yms.) pidenpäänkin lomailuun.

Suurin haaste oli vanhan päärakennuksen korjaaminen majoituskäyttöön. Epäuskoisimmat esittivät jopa tulitikun heittämistä rakennuksen sisälle. Tähän ei kuitenkaan ryhdytty, vaan kesäisen puurtamisen jälkeen valmistui kolme uutta majoitushuonetta ja iso takkatupa oleskelutilaksi. Naapurista löytyi ammattitaitoinen muurari, jonka avulla tupaan valmistui kunnollinen avotakka.

Nykyisin majoitustiloissa on 23 petipaikkaa kesällä (ja mökki talvi käytössä) ja yöpymisiä tulee n. 350 vuodessa.

Kokoustiloja on tullut myös lisää ja nyt on vanhassa Navetassa hienot ja modernit tilat vähän isommankin porukan kokouksiin ja juhliin.

Vielä kerran Onnittelut Tuulalle hienosta 30-vuoden yrittäjyydestä!

Kuvat Teija Uitto-Kohonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset