Lukeva kettu ja vähän muutakin

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Tiina Honkonen
Satutunti.
Satutunnilla kuunneltiin ketun lukemia tarinoita.
1.-luokkalaiset.
Iloiset 1. -luokkalaiset uusine kirjastokortteineen ja värityskirjoineen.
Outi Kukkonen.
Kirjavinkkari Outi Kukkonen.
Kirjavinkkaus.
1. -luokkalaiset kirjavinkkauksessa.
Kirjavinkkaus.
3. ja 4. luokat kirjavinkkauksessa.
Kirjavinkkaus.
6. -luokkalaiset kuuntelemassa kirjavinkkejä.
Kirjavinkkaus.
Outi Kukkonen vinkkaa lukemista yläkoululaisille.
7.luokkalaiset.
7. -luokkalaisille oli lukemisen palkintona elokuvahetki.
7. luokkalaiset.
7. -luokkalaisten elokuvahetken tunnilmia.

Lukeva kettu ja vähän muutakin

Kuulumisia kirjaston Lukuisia lukuhetkiä -hankkeesta.

Lukuisia lukuhetkiä – hankkeen vauhti vain kiihtyy loppua kohden. Kirjastoa ja lukemista tehdään tutuiksi erilaisilla tavoilla. Yksi niistä oli satutunti, syksyn viimeinen. Siellä oli kettumaista menoa! Tarinoita lukemassa oli nimittäin tällä kerralla kettu, joka luki satuja ketuista. Ja tarkkuutta testattiin värityskuvilla, joissa oli tietenkin myös kettuja.

Ja syksyn odotetuimpia hetkiä kirjastossa on kirjastokorttien jakaminen 1. luokalle. Innostusta ja jännitystä oli ilmassa, kun pienen kirjastonkäytön opetuksen jälkeen oppilaat saivat kortit ja vieläpä värityskirjatkin. Ja voi sitä ylpeyttä, kun pääsi lainaamaan ensimmäisen kirjan omalla kortilla!

Saimme myös koululaisten kanssa nauttia Seinäjoelta vieraaksemme saapuneen Outi Kukkosen loistavista kirjavinkkauksista. 1.- 9. -luokkalaiset (paitsi uimassa olleet 2. ja 5. -luokkalaiset) oli jaettu neljään ryhmään ja Outi vinkkasi kullekin ryhmälle sopivaa luettavaa. Jotkut kirjat aiheuttivat naurun pyrskähdyksiä ja jotkut nostivat niskavillat pystyyn. Ennen kaikkea kiinnostus heräsi ja kirjoja lainattiin innokkaana mukaan! Kiitokset Outille!

7. -luokkalaisten kanssa olemme lukeneet syksyn aikana Salla Simukan Lumikki- trilogiaa ja keskustelleet lukemastamme. Kirja on vienyt mukanaan ja kaikki saivat luettua ensimmäisen osan ja useat myös toisen ja kolmannenkin osan. Ihan mahtavaa! Palkinnoksi katsoimme elokuvan herkkuja nauttien.

Monenlaista ohjelmaa on siis ollut, mutta ihan kaikki suunnitelmat eivät ole toteutuneet. Yritimme kovasti saada aikuisillekin oman kirjavinkkauksen, mutta se ei valitettavasti onnistunut. Myös lapsille oli suunnitteilla työpaja -tyylinen tapahtuma, joka ei toteutunutkaan. Kaikki ei aina voi onnistua, mutta ei masennuta siitä, mennään kohti uusia juttuja. 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset