Kyypartion pikkujoulut

Lapset ja nuoret
Kyypartio ry
Tiina Lampinen
Perhepartiolaisten lupauksenanto
Perhepartiolaisten lupauksenanto
Sudenpentujen lupauksenanto
Sudenpentujen lupauksenanto
Perhepartiolaiset saavat merkit
Perhepartiolaiset saavat merkit
Sudenpentujen bändi
Sudenpentujen bändi
Perhepartiolaisten tonttujumppa
Perhepartiolaisten tonttujumppa
Elina ja Anna antavat aikuisten partiolupauksen
Elina ja Anna antavat aikuisten partiolupauksen
Tarpojat palkittavina
Tarpojat palkittavina
Sudenpentujen bändi
Sudenpentujen bändi
Meitä oli paikalla aika monta.
Meitä oli paikalla aika monta.

Kyypartion pikkujoulut

Lippukunnan pikkujouluja (ja samalla syyskauden päätöstä) vietettiin partiokololla maanantaina 11.12.2023.

Syyskausi huipentui koko lippukunnan yhteisiin pikkujouluihin kirkon alakerrassa. Ohjelmaa olivat iltaa varten valmistelleet niin perhepartiolaiset (0-6 v.), sudenpennut (7-9 v.) kuin seikkailijatkin (10-12 v.). Tarpojat (13-15 v.) olivat luvanneet tällä kertaa valmistaa puuron, sekä muutoinkin avustaa ohjelman kanssa. Perhepartiolaiset vetivät kaikilla sykettä nostattaneen tonttujumpan, sudenpennut esittivät bändinä J. Karjalaisen biisin Joulupukin töissä, ja seikkailijat olivat laatineet hirsipuu-pelin hengessä oman OS Susien joulupuu -sananarvaus pelin.

Partiolupauksiakin otettiin vastaan illan aikana. Lupauksia antoivat perhepartiolaiset, sudenpennut sekä aikuiset. Jokainen ikäkausi oli myös suorittanut erinäisiä merkkejä syksyn aikana, ja pikkujoulut olivat oikein juhlava hetki jakaa merkit. Lippukunnan toiminta ei olisi mahdollista ilman aktiivisia nuoria johtajia, joten pikkujouluissa muistettiin pienillä palkinnoilla myös kolmea tarpojaa, Maijaa, Siniä ja Jimiä, joilla jokaisella on ollut vastuullaan nuorempien partiolaisten viikkotoiminnan ohjelman toteutus ja avustaminen mm. syysretkellä. Jimi uusimpana nuorena johtajana sai luotettavasta osallistumisestaan partiopillin nauhalla.

Liekö pikkujouluihin annettu tarpojille liikaa tehtäviä, sillä puuro aiheutti koko ajan päänvaivaa. Paljonko puuroa pitää keittää? Keitetäänkö laktoositonta? Entä montako mantelia laitetaan? Ja lopulta se vielä paloi pohjaankin. Vaan taisivat nuorimmat ruokailijat yllättyä puuron koostumuksesta, kun kauhallisen tätä lautasilleen saivat. Ei ollutkaan puuroa tarjolla, vaan iso kattilallinen karkkia. Isommat partiolaiset taisivat tämän jo aavistaa. Olisikohan kyseessä jonkinlainen perinne?

Kun kattila oli jo melkein tyhjä, oli vuorossa vielä illan viimeinen ohjelmanumero: adventtikalentereita myyneiden palkitseminen. Suomen partiolaiset palkitsevat 12 kalenteria myyneet partiolaiset tehotonttu-merkillä, ja Kyypartio päätti syksyllä palkita jokaisen vähintään 2 kalenteria myyneen partiolaisen lippukunnan omalla palkinnolla. Tehotonttumerkin sai 5 partiolaista, ja jokainen partiolainen oli myynyt kalentereita lippukunnan omaan palkintoon oikeuttavan määrän. Palkinnoksi lippukunnalta partiolaiset saivat makkaratikut (jatkettavaa mallia). Myimme tänä vuonna 100 kalenteria kasvokkain, ja netin kautta 8 kalenteria. Sydämelliset kiitokset jokaiselle adventtikalenterin ostaneelle!

Ilta päätettiin sisaruspiiriin, sekä Kyypartion omaan huutoon.

Koloillat jäävät nyt joulutauolle, ja kokoonnumme uudelleen tammikuussa. Ilmoitamme tarkemmin aloituksesta NopolaNewsissa, sekä huoltajien WhatsApp-ryhmässä.

Kyypartio toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2024!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset