Joulunavauksen tunnelmia Kotikylän puistossa

Perhetapahtumat
Teija Uitto-Kohonen
Kyyjärven kunta
Teija Uitto-Kohonen

Joulunavauksen tunnelmia Kotikylän puistossa

Palataan vielä hetkeksi eilisillan Joulunavauksen tunnelmaan.

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja sen järjestelyissä mukana olleille. Erityiskiitokset Kyyjärven Martoille ”Mistä löydän pienen tontun” -etsinnän järjestämisestä, se toi mukanaan suuren määrän iloista joulumieltä.

Sivistys- ja hyvinvointilautankunnan puheenjohtajan Jarkko Hännisen puhe Joulunavauksessa.

”Lämpimästi tervetuloa joulunavaukseen Kotikylän puistoon!

Tässä hetkessä, kun astumme yhdessä kohti joulun odotusta, haluan pysähtyä hetkeksi pohtimaan niin kulunutta vuotta kuin syvempiä teemoja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Kyyjärvi, pieni yhteisömme, on kokenut niin ilon kuin haasteetkin, ja tänään haluamme yhdessä valaista pimeyttä ja tuoda esille ne arvot, jotka ovat tärkeitä juuri meidän keskuudessamme.

On totta, että olemme kohdanneet taloudellisia haasteita, ja taantuman varjo on ulottunut myös Kyyjärvelle. Kuitenkin uskon vahvasti siihen, että yhteisömme vahvuus piilee juuri siinä, kuinka tuemme toisiamme vaikeinakin aikoina. Läheisyys on voima, joka auttaa meitä yhdessä selviytymään ja rakentamaan vahvempaa huomista.

Vaikka meillä on omat huolemme ja haasteemme, emme saa sulkea silmiämme maailman tapahtumilta. Sota jatkuu monissa osissa maailmaa, ja sen varjot ulottuvat myös meidän tietoisuuteemme. Tänään haluamme muistaa kaikkia niitä, jotka elävät pelon ja epävarmuuden keskellä, ja toivomme rauhaa ja oikeudenmukaisuutta maailmaan.

Rakkaus on voimamme, joka yhdistää meitä. Se kertoo tarinaa siitä, kuinka voimme tukea toisiamme vaikeina aikoina. Tänään valojen sytytyksessä kukin kynttilä symboloi rakkautta, joka voi valaista pimeimmätkin hetket. Joulun odotus tuo mukanaan toivon säteitä ja mahdollisuuden rakentaa yhdessä parempaa tulevaisuutta.

Niin kuin sytytämme nyt nämä ensimmäiset valot, toivon, että ne heijastavat yhteenkuuluvuutta, rauhaa ja rakkautta. Kyyjärveläiset, olkaamme toistemme tukena, olkaamme avoimia ja välittäkäämme toisistamme. Yhdessä voimme olla vahvoja ja valaista tietämme kohti valoisampaa huomista.

Toivotan teille kaikille lämmintä joulunodotusta, rauhan hetkiä ja rakkautta sydämiinne, joten sytyttäkäämme valot hienoon kuntakuuseemme ja antakaamme joulumielen vallata sydämemme!”

Kuvat Joulunavauksesta Tanja Kyrönlahti, kuvat tontuista Anne-Mari Hautala. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset