Mylläreiden hallituksen päätöksiä

Tekniikka ja talous
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
mediamyllärit ry tulostuspalvelut.

Mylläreiden hallituksen päätöksiä

Jari Lautanen jatkaa varapuheenjohtajana.

Mediamylläreiden syyskokouksessa 30.11.2023 valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Erkki Koivisto, jäseniksi Hannu Kainu, Jari Lautanen, Maija Suuniittu, Ilari Kotilainen sekä uusiksi jäseniksi Juha Pilliko ja Veikko Huumarkangas. Varajäseniksi valittiin Pirjo Mäkelä ja Anita Collin sekä toiminnantarkastajiksi Jaana Lautanen ja Lasse Kainu. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan vuosittain ja siinä tehtävässä jatkaa Jari Lautanen.

Esityslista oli jälleen pitkä ja talouskysymykset herättävät keskustelua kokouksesta toiseen. Järjestelmien ylläpitokustannukset, toimitilojen yhtiövastikkeet, leasing-vuokrat ja muut kustannukset ovat sillä tasolla, että yhtään ei ole tulonhankinnassa varaa "löysäilyyn".  Pääasialliset tulonlähteet ovat Paletin LED-screen, Nopola News yhteistyökumppanikortit, suurkuvatulostuspalvelut sekä NettiTV-lähetykset, joissa uusia aluevaltauksia etsitään mm. tuulivoimatilaisuuksista uusilla laitteilla ja softilla. Saarijärven tilaisuudessa oli ongelmia verkon kanssa eikä suoraa lähetystä saatu toteutettua kuten oli ajateltu. Kehittämistä riittää. Tulostusrintamalla puolestaan odotetaan Karstulan kunnan päätöstä teollisuusalueiden kylttien uusimisesta.

Hallitus päätti tehostaa yritysten näkyvyyttä ja yhdistää tarjottavia markkinointikanavia. Jatkossa Nopola Newsin yhteistyökumppaneille tarjotaan samaan perushintaan näkyvyyttä myös Paletin LED-screenillä. Palvelujen yhdistämistä kehitetään yhteistyössä Joki-ICT:n ja LediMedia Oy:n kanssa. Yritysyhteistyöstä on tullut kyselyjä etenkin Perhon yrityksiltä, mutta myös kattava Kyyjärven yritysrekisteri olisi tarpeen.

Kyyjärven kameraseuran kanssa on kehitelty erittäin mielenkiintoista Autiot talot -kuvausprojektia. Kameraseuran ideoiman kuvausprojektin ensimmäinen vaihe on tarkoitus toteuttaa Kyyjärvellä ja Karstulassa. Ideana on yhdistää kameraseuran huippukuvaajien osaaminen mylläreiden tulostus- ja jakelutekniikkaan.  Leader, EU- ym. rahoituskanavia selvitetään.

Hallituksen esityslistalla oli myös aloite Kyy York Areenan niin sanotusta Master Plan ideasta, jonka tavoitteena olisi koota yhteen eri toimijat miettimään liikuntasalin muutoksia nimenomaan monipuoliseksi Kyy York Areenaksi. Master Planin avulla olisi mahdollista hakea ja ainakin yrittää maksimoida julkinen tuki hankkeisiin tai jopa rakentamiseen. Yhdistyksen edustajat keskustelivat ideasta Viisari ry:n edustajien kanssa ja he ehdottivat, että kunta kysyy rahoitusta Master Planin tekemiseen Keski-Suomen liitolta. Hankinnat on tiettävästi jo käynnistetty, joten niiden osalta julkisen rahoituksen juna meni. Yhdistyksen hallitus päätti, ettei ehdotusta Master Planin tekemisestä jätetä.

   

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset