Kansallinen Varautumispäivä

Hyvinvointi
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti

Kansallinen Varautumispäivä

7.2.2024 Varautumispäivänä kannustamme ihmisiä huolehtimaan omasta ja läheistensä turvallisuudesta.

Varautumispäivän teema vuonna 2024 on “Varautuminen on yhteispeliä”. Se tarkoittaa, että viranomaiset ja kansalaiset tekevät yhteistyötä häiriötilanteissa ja kriiseissä. Viranomaisilla riittää tehtäviä häiriötilanteen alussa liiaksikin asti, siksi jokaisella on oma vastuu varautua mahdollisuuksiensa mukaan, mutta myös auttaa ja tukea muita tarvittaessa.

Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. Olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Kotitalouksien omatoiminen varautuminen on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin.

Varautuminen kotona.


Jos haluat lisätietoa Varautumispäivästä, voit tutustua SPEKin sivuihin (https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/varautumispaiva), jossa on ohjeita ja materiaaleja varautumispäivään osallistumiseen.

Varautumispäivän järjestävät yhteistyössä SPEKHuoltovarmuuskeskus ja Kuntaliitto.

#varautumispäivä #varautuminen #72tuntia

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset