Ystävä tuo iloa ja toivoa

Hyvinvointi
juttuvinkki
SPR / Kyyjärvi
Tanja Kyrönlahti
poika soittaa kitaraa miehelle

Ystävä tuo iloa ja toivoa

Ystävä nujertaa yksinäisyyden

Yksinäisyys koskettaa useimpia meistä jossain elämänvaiheessa. Meistä jokainen tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Miten pääsen mukaan ystävätoimintaan?

Pääset vapaaehtoiseksi ystäväksi käymällä ystäväkurssin. Suomen Punainen Risti kouluttaa kaikki ystäväksi haluavat kolmen tunnin mittaisella ystäväkurssilla.

Kurssilla kerrotaan enemmän Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnasta ja ystävätoiminnan eri muodoista sekä perehdytään mm. vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Ystäväkurssi antaa mahdollisuuden tutustua myös toisiin vapaaehtoisiin.

Kun olet käynyt kurssin, voit halutessasi ryhtyä vapaaehtoiseksi ystäväksi. Etsimme sinulle sopivan ystävän.

"Sydämellisyys ja lämpö on tunne, jonka saa kokea tapaamisissa.

Kuka voi olla vapaaehtoinen ystävä?

Kuka tahansa voi tulla mukaan ystävätoimintaan ja olla ystävä yksinäiselle. Jos sinulla on kyky kuunnella ja olla läsnä, olet sopiva vapaaehtoiseksi ystäväksi. Erityistaitoja ei tarvita.

Ystävätoiminta on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille; nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille ja yksineläjille. Voit valita sinulle sopivan tavan auttaa. 

Voit tavata ystävääsi henkilökohtaisesti, olla ystävä verkon välityksellä tai osallistua ryhmätoimintaan. Voit sitoutua pidemmäksi aikaa tai osallistua toimintaan kertaluonteisesti.

Punainen Risti

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset