Kyy York lausutaan rapakon takana "kai joork"

Kulttuuri
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
Colin Lovejoy perheineen Suomessa 2024.
Colin Lovejoy 2024.
Hannu näyttää juutuupista - ei lentopalloa - vaan suomalaista pesäpalloa.

Kyy York lausutaan rapakon takana "kai joork"

Näin vastasivat lentopalloilija Colin Lovejoyn sisar ja äiti, kun kysyin mitä lapussa lukee.

No, toki molemmille oli Colin jo ehtinyt kertoa miten tuo teksti äännetään oikein, siis Kyy Joork. Ärrä vähän kurkun perällä. Colinin äiti, sisar ja serkku ovat pikavisiitillä Kyyjärvellä ja majoittuvat hyvinkin amerkikkalaiset perinteet omaavalla Sahapakalla. Serkku ei ollut paikalla, sillä hän valmisteli syntymäpäiviään vanhustentalolla.

Molemmat olivat innoissaan Kyy Yorkin logosta ja etenkin sloganista, hieno juttu. Kyyjorkkereiden vieraanvaraisuus ja ylipäätään ystävällinen suhtautuminen vieraisiin sai kiitosta, on kuulemma ihan erilaista kuin New Yorkissa. Lämmin kesä, valoisa yö, rantasauna, uiminen järvessä olivat piirtyneet mieleen ja toivelistalle, vaikka Colin oli tosin avantouintireissun jälkeen arvellut, että vesi on liian kylmää kesälläkin - hytisi vieläkin.

Colinin äiti työskentelee  San Diegossa opettajana ja jos oikein ymmärsin niin tehtäviin kuuluu myös opinto-ohjaus. Sisar on puolestaan perehtynyt akupunktioon ja toimii sillä alalla. Molemmat ovat ensi kertaa Suomessa, mutta Euroopan maat ovat tuttuja, sisar asunut ja opiskellut Espanjassa. Lyhyt on visiitti, sillä tiistaina Helsinkiin ja siitä lyhyen Eurooppa stopin kautta takaisin kotiin. 

Lauantaina olivat paikan päällä Akaassa katsomassa ottelua ja tunnelma oli katossa. Sanoivat, että tuli sellainen tunne että Ikään kuin Kyky olisi ollut kotijoukkue. Pidetään huolta, että mekkala tänään maanantaina Alajärvellä jää vieläkin paremmin mieleen.

Nopola Newsin ja somen syntyaikoihin 2005, uutiskynnyksen ylitti Suomessakin The Voice of San Diego, jossa on vähän samaa ideaa kuin Nopolassa. Lupasivat selvittää, josko tuo olisi vielä hengissä ja vievät terveisiä.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset