Olipa ne melkoiset talkoot!

Liikunta ja urheilu
Kyky-Betset / Hannu Kalliojärvi / kuvat:
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen

Olipa ne melkoiset talkoot!

KyKy-Betsetin toinen Lentopallon Mestaruusliigakausi päätökseen.
Viime keväänä KyKy-Betset pelasi hurjat yhdeksän ottelua karsintoja sarjapaikan uusimista varten. Lempo oli lempomainen vastus, mutta betoni kesti.
 
Toiseen nyt päättyneeseen kauteen taustajoukot käärivät hihat ja alkoivat tehdä rohkeita ratkaisuja. Toukokuussa maalattiin pari rivitaloa. Nurmikko ja perinteinen kevätsiivous tehtaalla "meetvurstiherkkujen" kera.  Jo kesällä talkoota piisasi ja markkinat meni siinä rutiinilla. Kesäkuussa lisäki TryOut -leiri ja valmentaja Guntis Atars julkistettiin samoin passari Laakso. Heinäkuun alussa uutisoitiin hakkuri Jansons.  Elokuussa puolestaan alkoi joukkueen treenit, pelureitten asunnot piti saada reilaan ja pelilupia piti päivittää. Solmittiin kumppanuussopimuksia, piti hoidella Mestaruusliigan vaatimuksia ja velvoitteita. Ennen kauden avausta piti järjestää treenipelit.
 
Syyskuussa sitten liigan avaukseen ja viimeiset ulkkarit lentoasemien ruuhkasta majoittettiin Sahapakan NaVetta Hotellin kautta omiin yksiköihin. Navetta Hotelli on Oulun Kiskon miesten antama nimi ja se on kuulemma seuran suosikkipaikka silloin kun se osuu reitin varrelle. Ja sitten taas talkookansan vuoro laittaa salia ja mainoksia paikoilleen. Kioskin pyöritystä, keittiön tehtävät, liikenteen ohjaus, järjestyksen valvonta, pallohenkilöt,  kirjurit, musiikki, liput ja arvan myynti, tiedottamista, makkaraa grilliin, äänentoistoa, ottelun  kuuluttaminen, Rruudun selostus. Tilastointi, Mestaruusliigan, verottajan, Migrin, maistraatin, postin ja lupapalvelujen velvoitteet. 
 
Kontaktoinnit kansainvälisiin lajiliittoihin, Latvia, USA, Ukraina, Ruotsi, Suomi, CEV ja FIVB. Puolustusvoimat, sinnekin pitää olla linjat kunnossa. Tilinpäätös, lentokentät, mainostaulut, mediakumppanit. Tuomarit, vieraspelien kuljetukset, ruokailut, yöpymiset. Pelivarusteet ja pallot. On monen monta hommaa ottelua ennen ja jälkeen. 
 
Kyyjärvi on monien mielestä pieni paikka. Sitä se onkin, mutta suurta on sen yhteisön voima mitä harvoista kylistä enää löytyy. Apuvoimia on saatu naapureista, Perhosta, Karstulasta, Alajärveltä, Vimpelistä, Pihtiputaalta, Evijärveltä, Alahärmästä, Lappajärveltä ja Seinäjoelta. Kaikkien panos on merkittävä, ihmetystä riittää kilpailevilla seuroilla. Joku kumma voima tätä joukkoa yhdistää, onko se taikasana Kyky vai Kyy York - ison maailman tyyliin. Jotain maagista siinä on jotain millä talkooväki jaksaa kerta toisen jälkeen. Huikea kausi on nyt taputeltu - kiitoskahvit ja kakkua nautittu.
 
Puheenjohtajan tiivisti puheessaan kauden ja kiitoksena julisti Guntsan jatkosopimuksen tulevalle kaudella - Hienoa! 
Talkooporukka vastasi raikuvilla aploodeilla. Kuvauksen jälkeen siirryttiin koulun puolelle nauttimaan kakkukahveet. 
Kapteeni Laakso lausui ansaitut kiitokset joukkueen puolesta ja totesi kokemuksella KyKy-Betsetin olevan seurana jotain ainutlaatuista.
 
Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille - nyt ladataan hetki akkuja ja suurjännitteellä tulevaan kauteen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset