Matalankynnyksen fillarilenkit kesäkaudella 2024

Liikunta ja urheilu
Karstulan Seudun Samoilijat ry / Suomen Latu
Kyyjärven Kyky ry
Tanja Kyrönlahti

Matalankynnyksen fillarilenkit kesäkaudella 2024

Matalan kynnyksen pyöräilylenkit ovat erinomainen tapa kannustaa ihmisiä liikkumaan ilman turhaa painetta ja korkeita odotuksia.
Porukalla pyöräillen hankitun kuntoilun lisäksi tutustutaan kylän omiin reitteihin, polkuihin, hienoihin paikkoihin ja nähtävyyksiin, joita ei auton ikkunasta näe.

Tämän kauden MTB-aloitus tehtiin huoltamalla ja pesemällä omat pyörät talvivarastoinnin jäljiltä. Matalankynnyksen viikkolenkit pyöräytetään käyntiin, kunhan maasto/tiet kuivahtavat. 
Mitä luvassa? Viikkolenkit ovat aina ohjattuja ja vaihtelevilla reiteillä. Viikkolenkkien "vakio"ajopäivä on maanantai ja lähtöpaikkana Paletin parkkipaikka (Vaasanpuoleinen), ellei muuta mainita. Jokaisella lenkillä on vastuuvetäjä, joka suunnittelee ja vetää yhteislenkin. Lenkkien kesto 1-2,5h. 

Mitä maastopyöräily on? Se on pyörällä ajamista erityyppisessä maastossa. Maasto voi vaihdella tasaisesta soratiepätkästä aina haastavaan ala- ylämäkipainotteiseen tekniseen polkuun. 

Mitä hyötyä porukkalenkistä on? Porukkalenkeillä oppii sekä ajotekniikkaa esimerkin kautta että pääsee tutustumaan uusiin reitteihin + siellä tapaa ja tutustuu erilaisiin ihmisiin. Porukkalenkkien tärkeimmät säännöt ovat että kaveria ei jätetä (tämä tarkoittaa, että ryhmä pyöräilee hitaimman tahdin mukaan ja auttaa ongelmatilanteissa) ja kaikilla pitää olla hauskaa!

1.5. alkaa Kilometrikisa 2024, johon kirjaamalla kisataan kuntasarjassa (omissa tiedoissa täytyy olla merkintä Kyyjärvi). Lisäkuvissa joukkueen nimi ja koodi, jolla pääset mukaan. 

Lisätietoja: Tanja p. 040 5167366

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset