Suomen Kotiseutuliitto ja Kaunis Kyyjärvi kutsuu kaikki mukaan kotiseutukahville la 25.5.

Hyvinvointi
Kaunis Kyyjärvi ry.
Tanja Kyrönlahti
kotiseutuliiton merkki

Suomen Kotiseutuliitto ja Kaunis Kyyjärvi kutsuu kaikki mukaan kotiseutukahville la 25.5.

Kotiseutukahvit juhlistavat Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuotta

Suomen Kotiseutuliitto perustettiin Tammelassa ensimmäisillä Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä 25. toukokuuta 1949. Suomalainen kotiseutuliike on kuitenkin vielä vanhempi: ensimmäinen kotiseutuyhdistys sai alkunsa Lohjalla vuonna 1894, siis 130 vuotta sitten.

Vuotta 2024 vietetään kaikkien kotiseutujen juhlana. Kutsumme kaikki mukaan järjestämään tapahtumia ja hyödyntämään juhlavuotta paikallisesti. 75-vuotispäivää juhlistetaan yhdessä 25.–26. toukokuuta. Silloin joka puolella Suomea nautitaan kotiseutukahvit – ja kahveille kutsutaan jokainen mukaan.

 

Tervetuloa kotiseutukahville lauantaina 25.5.2024 Kyyjärven Kotiseutumuseolle klo 11-13. 

 

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton jäsenistöön kuuluu noin 750 kotiseutu-, kaupunginosa- ja muuta yhdistystä, yli sata kuntaa ja maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset