Saunakylällä Kyläjuhla 15.6. - ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.6.

Kulttuuri
Saunakylän PVY ry
Terhi Heloaho
Saunakylän kansakoulu 2018

Saunakylällä Kyläjuhla 15.6. - ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.6.

Saunakyläläisten järjestämä kaikille avoin kyläjuhla, jossa on ohjelmassa lisäksi myös merkkipäiviä: Saunakylän rukoushuoneen 100-vuotisjuhla ja Vilho Ohrasen 95 v. synttärit! Lisäksi tiedossa on rentoa yhdessäoloa, muisteloita ja keittoruokailu. Jälkkäriksi Vilho Ohranen tarjoaa meille täytekakkukahvit!

Saunakylän kansakoululla järjestettiin heinäkuussa 2018 tapahtuma, jossa teemana oli kylän koulumuistot. Tapahtumaan osallistui tuolloin lähes 140 henkeä, pääosa koulun vanhoja koululaisia. Tuota juhlaa on vuosien varrella muisteltu lämmöllä moneen otteeseen. Nyt samat aktiivit päättivät järjestää uudelleen tapahtuman Saunakylän vanhalla koululla, tällä kertaa yleisesti kyläjuhlana ja kaikki ovat tervetulleita!

Rukoushuone 100 vuotta

Samassa yhteydessä viettää historiallista merkkipäiväänsä aivan koulun vieressä sijaitseva Rukoushuone, joka täyttää tasan 100 vuotta. Juhlapäivä 15.6. käynnistyykin juhlajumalanpalveluksella kylän omassa 'kirkossa', joksi useat Rukoushuoneen mieltävät. 

Vilho Ohranen 95 vuotta

Ja alkaapa se päivä vielä varhaisemminkin innokkaimmille, sillä kylän oma teräsvaari, 95-vuotissyntymäpäiväänsä kyläjuhlan yhteydessä viettävä Rinteelän poika Vilho Ohranen vetää klo 10 alkaen Rukoushuoneella kuoroharjoitukset! Kaikki ovat tervetulleita mukaan jo tähänkin ohjelmanumeroon. Jokainen laulaa omalla äänellään ja kaikki mahtuvat mukaan!

Saunakylän koulu

Saunakylän kansakoulun seinien suojissa voi kokea historian havinaa. Koulu on rakennuksena jo yli 120-vuotias. Se valmistui ja koulun toiminta käynnistyi vuonna 1903. Koulu on Kyyjärven vanhin valtion rahoittama koulu. Se oli ensimmäinen joka Kyyjärven alueelle -  silloiseen Karstulan kuntaan - rakennettiin uuden koulupiiriasetuksen tultua voimaan. Koulupiirijako hyväksyttiin keisarin ja valtiopäivien toimesta 1898. Sen mukaan kaikki pitäjät oli jaettava koulupiireihin niin, että kenenkään koulumatka ei muodostuisi yli viiden kilometrin mittaiseksi.

Kylä olikin vireä ja koululla oli oppilaita parhaimmillaan kuutisenkymmentä. Koulua laajennettiin 30-luvulla kaksiluokkaiseksi ja kaksiopettajaiseksi, mutta jo vuonna 1967 se sulki ovensa ja saunakyläläiset lapset aloittivat siitä alkaen opintiensä Kumpulan koulussa.

Monta mutkaa ja paljon iloisiakin vaihetta sisältyy Saunakylän koulun vuosiin, niin kuin kylänkin. Tervetuloa kokoontumaan kaikki koululle jälleen kerran 15.6.  Ilmoittautumiset pyydetään, koska juhlassa on keittoruokailu jota varten tarvitsemme määrän.

Taidenäyttely

Kyläjuhlan yhteydessä järjestetään myös saunakyläläislähtöisten taiteilijoiden pieni taidenäyttely! Jos sinulla on teoksia, jotka haluat mukaan näyttelyyn, ota yhteyttä Virpi Saloon, osoite sansa.salo@gmail.com.

Juhlan järjestää Saunakylän Pienviljelijäyhdistys ja vapaaehtoisten porukka. Keiton meille keittää Margitin Ruokala, joten kyyjärveläistä osaamista sekin!

Ilmoittautumiset

Ilmoittaudu mukaan KLIKKAAMALLA TÄSTÄ LINKISTÄ (viimeistän 2.6. - Osallistumismaksu 15 €) 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset