Tuula Mäkelän sarjakuvakirjan julkistamistilaisuus Kyyjärven kirjastossa tiistaina 11.6. klo 18

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Maarit Ohranen

Tuula Mäkelän sarjakuvakirjan julkistamistilaisuus Kyyjärven kirjastossa tiistaina 11.6. klo 18

Tuula Mäkelän toinen sarjakuvakirja: ORAVA JA MYYRÄ on ilmestynyt. Tervetuloa kuulemaan kuinka tarina päätyi kansien väliin.

Tuula Mäkelän ensimmäinen sarjakuva: Rappuset ilmestyi vuonna 2022 ja sai hurjan hyvät arvostelut. Kirjan julkaisi Suuri Kurpitsa- kustantamo ja kirjaa juhlistettiin myös Kyyjärven kirjastolla.

Samalla hyväksi havaitulla yhteistyökuviolla mennään myös tämän toisen kirjan osalta. Kustantaja pysyy samana ja Kyyjärven kirjasto on etuoikeutetussa asemassa juhlistamaan kirjan julkaisua.   

Illan emäntänä ja haastattelijana toimii Tuula Härkönen, joka on kaimansa yläaste-aikainen opettaja.

Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa kirja omaksesi. Ja tietenkin juhlaan kuuluu kahvi- ja mehutarjoilu kastamisen kera!

Tässä teille illan pohjustukseksi Suuri Kurpitsa- kustantamon esittelyteksti ORAVA JA MYYRÄ- kirjasta:

” Tyttö ja poika kohtaavat polkupyörineen sattumalta kesäisenä päivänä, hylätyn kyläkoulun pihamaalla, lapsuuden ja nuoruuden välimaastossa. Taivaalta alkaa tihuuttaa vettä. Eksyneet jäävät pitämään sadetta. Koulun keittiöstä löytyy syötäväksi kelpaavia säilykkeitä ja varastosta patjoja yöpymistä varten. Sateen taukoamista odotellessa tytön ja pojan välille rakentuu yhteinen leikki, yhteinen maailma, joka on yhtä totta kuin todellisuus. Nuoret löytävät luokan kaapista karttapallon ja täytettyjä eläimiä, jotka vievät heidät unenomaiseen seikkailuun. Ketään muita ei näy, ehkä ei ole olemassakaan.

Tuula Mäkelä (s. 1979) on Kyyjärvellä syntynyt ja kasvanut sarjakuvantekijä, joka opettaa graafista suunnittelua Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Orava ja Myyrä on hänen toinen sarjakuvakirjansa. Esikoisteos Rappuset ilmestyi vuonna 2022.”

Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuteen!

P.S. Omatoimikirjasto on suljettu tilaisuuden vuoksi ti 11.6.2024 klo 16 – 21.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset