Uutisia ja kuulumisia Martoilta

Vapaa-aika
Jaana Honkanen
Kyyjärven Martat ry
Jaana Honkanen
Neljän kunnan Marttoja kokoustelemassa yhdistymisasioissa

Uutisia ja kuulumisia Martoilta

Toukokuussa seutukunnan Martat tekivät historiaa ja päättivät pistää hynttyyt yhteen. Näin näki Neljän kunnan Martat ry virallisesti päivänvalon. Kyyjärven Martat ehti toimia omana yhdistyksenä lähes yhdeksän vuotta. Päädyimme naapurikuntien Marttojen kanssa tällaiseen yhdistymisratkaisuun syystä, että uusia jäseniä oli vaikea saada mukaan toimintaan, kun moni pelkäsi joutuvansa hallitukseen. Näin yhdistymällä vähensimme byrokratiaa ja hallitustyötä. Nyt meitä on iso joukko, noin 65 jäsentä, joten tässä porukassa on jo voimaa pyörittää niitä byrokratian rattaitakin. Nykyisessä yhdistyksessä toimii toimintaryhmänä me, eli Kyymartat, Kivijärven Martat, Karstumartat Karstulasta ja Kannonkosken Martat. Toimintaryhmässä toimiminen on vapaamuotoista, eikä sido toimintaryhmän jäseniä muuhun kuin mukavaan yhdessäoloon ja touhuamiseen porukalla. Kyymartoista vastuujäseniä hallituksen suuntaan on kaksi, aivan kuten muistakin toimintaryhmistä.

Jokainen toimintaryhmä toimii entiseen tapaan järjestäen tapahtumia ja erilaisia kursseja. Näihin tapahtumiin voivat kaikkien neljän kunnan martat osallistua kuntarajoista riippumatta. Yhteistyö on alkanut mukavasti, olemme kokustelleet porukalla ja suunnitelleet kaikenlaista mukavaa jo tälle vuodelle. 

Kyymartoista uudessa Neljän kunnan Martat hallituksessa on Anne-Mari Hautala varapuheenjohtajana ja Honkasen Jaana sihteerinä. Puheenjohtajana yhdistyksessä toimii Anita Saarelainen. 

27.7. Martan päivän jälkimainingeissa vietetään Kannonkoskella Marttojen rantakalatapahtuma Nuottalassa klo 13 alkaen. Ruokailun ohessa kuullaan elävää musiikkia ja iltapäicä jatkuu tutustumisella Pirjo ja Erkki Kauppisen Tapiolan metsäpihaan osoitteessa Hiekantie 16C. Rantakalakeitto lisukkeineen on 8€, kahvi ja leivonnainen 4€. Käteismaksu. Tervetuloa mukaan!

17.8. Kyymartat järjestää retken eteläpohjanmaalle, jonne kaikki ovat tervetulleita. Siitä erillinen tapahtumailmoitus tullaan laittamaan piakkoin näkyville myös tänne NopolaNewsin sivuillekin. Myös matalan kynnyksen kässäpiirejä on tarkoitus jatkaa syksymmällä. Myös saippuanvalmistuskurssi tullaan järjestämään Kyyjärvellä. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Karstumartat järjestävät loppusyksystä muistojen kirja-kurssin, jossa jokainen valmistaa omanlaisensa muistokirjan itse. Ohjaajana Marleena Ruuska.

Ota seurantaan Facebookissa sivut Kyymartat. Sielläkin päivitetään, mitä martoilla on meneillään.

Tervetuloa mukaan tutustumaan. Kaikkiin tapahtumiin on jokaisella vapaa pääsy. Olitpa jäsen tai et.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset