Niin paljosta kiitollinen

Kunnalliselämä
Kyyjärven kunta
Jouni Kujala
Kunnanjohtaja Tiina Pelkonen.

Niin paljosta kiitollinen

Kunnanjohtajan jäähyväiset

Olen saanut kuntalaisilta ja työyhteisöltäni niin paljon tukea ja kannustusta. Miten ympärilleni onkin sattunut niin aidot, välittävät ja hyvät ihmiset -ainuttakaan luuseria ei ole näkynyt.
Aidon kiinnostuksen osoittaminen toisen ajatuksia ja tunteita kohtaan luo vahvan yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Usein ne ovat pieniä tekoja, kuten halua kuunnella ja olla läsnä, -säilyttäkää se hyvä mitä Kyyjärvellä jo on. Nämä yhdessä edistävät yhteisöllisyyttä, mikä taas säteilee positiivisena energiana ympärillämme ja onnistumme näin saavuttamaan parhaamme.

Parasta työssäni ovat olleet ihmiset; ystävälliset kuntalaiset, luotettavat ja avuliaat työntekijät, sekä hyvä yhteistyö luottamusmiesten kanssa. Ilman teitä en olisi onnistunut tehtävässäni ollenkaan. 
Kiitos läksiäiskahvituksista -pystyn vieläkin tuntemaan jokaisen lämpimän halauksen ja katseen.

Ajat olivat kovat, kun tartuin Kyyjärven ohjaksiin. Puun takaa tulivat Paletin tasearvojen ja kunnan kiinteistöjen alaskirjaus sekä Keski-Suomen valokuituverkon velkasaneeraus. Oli arviointimenettelyä ja kuntaliitosneuvotteluita. Tilanne vaati nopeita sopeutuksia, ja siinä ohessa taisin saada jopa ”Margaret Thatcherin” maineen, mutta päämäärätietoisesti Kyyjärven kunnan taloutta laitettiin kuntoon. Velkamäärä onkin pienentynyt reilusta 13 miljoonasta peräti 26 % (nykyisin 9,7 M€) ja kuntakonsernin 19,6 M eurosta 41 % (nykyisin 11,6 M€). Kunnalle turhista kiinteistöistä on hankkiuduttu eroon ja rivitaloja on purettu. Kyyjärven kunnasta on tehty upeita videoita ja kunta brändätty Kyy Yorkiksi sekä viety sosiaaliseen mediaan.

On tehty se, mitä näillä resursseilla on ollut tehtävissä. Kädessä olevilla pelikorteilla, ei ihan ihmeisiinkään pystytä. Katsoessani peiliin voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että tein parhaani. Kun tekee parhaansa ja antaa työlleen koko sydämensä, eipä sitä itseltään voi enempää edes vaatia. 
Kyyjärvellä tulee olemaan aina paikka sydämessäni ja toivotankin teille kaikille valoisaa tulevaisuutta. 

Kyy York, Pieni kylä - Suuri sydän -slogan ei voisi olla osuvampi.
PS. Jos käy niin, että Kyyjärven kunta liitetään tulevaisuudessa johonkin isompaan kokonaisuuteen tai toiseen kuntaan, vaatikaa uuden kunnan nimeksi Kyy York 😉

 

Kyyjärven kuntalaisia ja työyhteisöä kunnioittaen,
teidän kunnanjohtajanne Tiina

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset