KIRKKONEUVOSTON PÄÄTÖKSIÄ

Seurakunnat
Kyyjärven kappeliseurakunta
Tanja Kyrönlahti
kirkko

KIRKKONEUVOSTON PÄÄTÖKSIÄ

Saarijärven kirkkoneuvosto kokoontui 29.8.2024 ja päätti seuraavista asioista:

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan veroprosentti pidetään 1,75 % myös ensi vuonna.  
Saarijärven seurakunnassa veroprosentti on vuodesta 2012 saakka ollut 1,75 %.

Kirkkoneuvosto hyväksyi seurakunnan uuden matkustussäännön.

Kirkkoneuvosto keskusteli jumalanpalvelusten määrän päivittämisestä siten, että kappeliseurakunnissa olisi joka kuukausi kolmen jumalanpalveluksen sijaan pääsääntöisesti kaksi jumalanpalvelusta. Suurina kirkkopyhinä kuten jouluna ja pääsiäisenä jumalanpalveluksia vietetään kaikissa kirkoissa ja tällöin jumalanpalveluksia on kuukaudessa enemmän kuin kaksi. Mahdollinen siirtymä uuteen käytäntöön tapahtuisi vuonna 2025 tai 2026. Vaihtoehtoisesti Karstulan kohdalla suurimpana kappeliseurakuntana siirtymä voisi tapahtua myöhemmin esimerkiksi lähempänä vuotta 2030. Kirkkoneuvosto pyytää kappelineuvostoilta lausuntoa asiasta ja palaa lokakuun kokouksessaan asiaan lausunnot saatuaan.

Kirkkoneuvosto käsitteli Karstulan kirkon äänentoiston hankinnasta tulleen oikaisuvaatimuksen ja päätti hylätä sen talousjohtajan laatiman vastineen perusteella.

Kirkkoneuvosto esittää valtuustolle kahden määräalan myyntiä Kyyjärvellä.

Kirkkoneuvosto totesi, että sillä ei ole lausuttavaa Keski-Suomen IT-alueen ja Itä-Suomen IT-alueen yhdistymisaikeeseen liittyen.

Kirkkoneuvosto päätti, että Kirkkohallituksen kokeilutoiminnan rahoitusta haetaan kahteen hankkeeseen: Armoa ja Aaltoa Pylkönmäellä  ja diakoniatyön hankkeeseen Karstulassa.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle hautamaksuhinnaston muuttamista 16.9.2024 alkaen.

Lapuan piispa Salomäki on myöntänyt Kivijärven ja Kannonkosken kappalainen Timo Kemppaiselle rovastin arvonimen. Kirkkoneuvosto onnittelee lämpimästi seurakunnan kappalaista rovastin arvonimestä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset