Infotilaisuudessa tietoa lasten ja nuorten sijaisperheenä ja perhehoidon sijaishoitajana toimimisesta

Hyvinvointi
Keski-Suomen hyvinvointialue
Kyyjärven kunta
Anne-Mari Hautala
Hyvaks.
Hyvaks.

Infotilaisuudessa tietoa lasten ja nuorten sijaisperheenä ja perhehoidon sijaishoitajana toimimisesta

Voisiko perheesi tarjota kodin sijoitetulle lapselle tai nuorelle eli voisitko toimia perhehoitajana tai perhehoidon sijaishoitajana? Keski-Suomen hyvinvointialueelle etsitään uusia perhehoitajia.

Perhehoidosta kiinnostuneet perheet ovat tervetulleita etäyhteydellä toteutettavaan perhehoidon infotilaisuuteen keskiviikkona 23.10. klo 17.

Tilaisuudessa saa tietoa sijaisperheenä eli perhehoitajana toimimisesta. Aiheina ovat myös muun muassa perhehoitajien valmennus, tuki ja maksettavat korvaukset. Osallistujat voivat myös kysyä heitä kiinnostavista aiheista.

Infotilaisuus tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua aiheeseen, mutta ei vielä velvoita mihinkään.

Perhehoitajille tarjotaan valmennusta, tukea ja rahallista korvausta 

Perhehoitajaa eli sijaisperhettä tarvitaan silloin, kun lapsi ei voi asua vanhempiensa kanssa. Sijoitus voi olla lyhyt- tai pitkäaikainen. Perhehoitaja tarjoaa sijoitetulle lapselle turvallisen ja välittävän kodin. Kodissa lapsi saa kasvatusta ja hoivaa ympärivuorokautisesti.

Perhehoitajan tehtävään perheet saavat valmennusta, koulutusta ja tukea. Heille maksetaan myös palkkiota ja kulukorvausta.  

Keski-Suomen hyvinvointialueen perhehoitoyksikkö Koivikko rekrytoi, valmentaa ja tukee perhehoitajia. Jokainen perhehoitajuudesta kiinnostunut perhe käy läpi noin puolen vuoden mittaisen ennakkovalmennuksen.  Koulutuksen aikana perheillä on aikaa harkita omaa valmiutta ja halua ryhtyä perhehoitajaksi. Seuraava sijaisperheiden valmennus alkaa tammikuussa 2025.

Myös perhehoitajien vapaan mahdollistaville sijaishoitajille järjestetään valmennusta ja maksetaan palkkiota ja kulukorvausta perhehoitolain mukaisesti. Sijaishoitajien valmennus käynnistyy tammikuussa 2025.

Infotilaisuus perhehoitajuudesta eli sijaisperheenä toimimisesta etäyhteyksin keskiviikkona 23.10. klo 17

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tiistaihin 22.10. klo 16 mennessä Perhehoitoyksikkö Koivikkoon sähköpostilla osoitteeseen perhehoitokoivikko(at)hyvaks.fi. Teams-osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

Lisätietoja:

  • sosiaalityöntekijä, Tarja Pesonen, p. 050 356 5567, tarja.pesonen(at)hyvaks.fi, Keski-Suomen hyvinvointialue, Perhehoitoyksikkö Koivikko
  • sosiaalityöntekijä Sirpa Hiltunen, p. 050 553 8463, sirpa.hiltunen(at)hyvaks.fi,  Keski-Suomen hyvinvointialue, Perhehoitoyksikkö Koivikko
  • johtava sosiaalityöntekijä Marja-Leena Huisko, p. 040 663 4728, marja-leena.huisko(at)hyvaks.fi, Keski-Suomen hyvinvointialue, Perhehoitoyksikkö Koivikko, paikalla 14.10.2024
  • Keski-Suomen hyvinvointialueen Perhehoitoyksikkö Koivikko

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset