Lauantaina 12.10. järjestetään kahdeksalla paikkakunnalla ensimmäiset maksuttomat joukkorokotuspäivät yli 75-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille yli 18-vuotiaille

Hyvinvointi
Keski-Suomen hyvinvointialue
Kyyjärven kunta
Anne-Mari Hautala
Rokotus.
Rokotus.

Lauantaina 12.10. järjestetään kahdeksalla paikkakunnalla ensimmäiset maksuttomat joukkorokotuspäivät yli 75-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille yli 18-vuotiaille

Keski-Suomen hyvinvointialueella maksuttomiin influenssa- ja koronarokotuksiin oikeutettujen rokotukset on tänä vuonna porrastettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) suositusten mukaisesti ikäryhmittäin.​ Joukkorokotuksia järjestetään syksyn aikana lähes kaikissa Keski-Suomen kunnissa.  

Lauantaina 12.10 järjestetään samanaikaisesti yli 75-vuotiaiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten yli 18-vuotiaiden maksuttomat joukkorokotukset seuraavilla paikkakunnilla: 

·        Joutsa (Myllytie 12, kello 10–14) 

·        Jyväskylä (Sairaala Novan 1. kerros, Hoitajantie 3, kello 9–16) 

·        Karstula (Koulutie 9, kello 8–15) 

·        Keuruu (Kantolantie 7, kello 9–16) 

·        Laukaa (Kantolantie 12, kello 9–16) 

·        Saarijärvi (Sairaalantie 2, kello 8–15)  

·        Viitasaari (Sairaalantie 4, kello 8–16) 

·        Äänekoski (Terveyskatu 8, kello 9–16)  

Yli 85-vuotiaille ja yli 50-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille tarjottavaa Fluad Tetra-influenssarokotetta annetaan vain silloin, kun influenssarokotusaika on varattu terveysasemalta ajanvarauksella. Tarkista tarvitsemasi tiedot kaikista Keski-Suomen hyvinvointialueen joukkorokotuspäivistä ja eri riskiryhmien rokotusajankohdista sekä ohjeet ajanvaraukseen osoitteesta www.hyvaks.fi/influenssajakoronarokotukset  

Hauraimmille ja vakavasti liikuntarajoitteisille riskiryhmiin kuuluville suositellaan rokotusta ajanvarauksella.  

Ethän saavu rokotuksiin kuumeisena, muistathan myös hygieniaohjeet 

 ·        Kuumeisena ei rokotuspäiviin saa tulla.  

·        Lievissä flunssan oireissa rokotteen voi ottaa. Lievissä flunssan oireissa paikalle tulevalle suositellaan oman maskin käyttöä. Myös muut asiakkaat voivat käyttää rokotuspaikoilla omia maskejaan. 

·        Rokotuspäivissä on voimassa normaalit hygieniaohjeet, eli muista hyvä käsi- ja yskimishygienia.  

Ohjeita sairaala Novan joukkorokotuspäivään tuleville 

Sairaala Novan terveysasemalla on varauduttu tuhansiin rokotettaviin ja sitä varten parkkipaikoille on järjestetty liikenteenohjaus. Rokotuksiin saapuvia pyydetään myös välttämään Sairaala Novan pääovien eteen ajamista, ellei se ole välttämätöntä esimerkiksi liikuntarajoitteen vuoksi.   

 ·        Omalla autolla rokotuksiin saapuville on varattu parkkipaikkoja Sairaala Novan pysäköintitalon läheisyydessä oleville Gradian maksuttomille parkkipaikoille.  

·        Toivomme autoilijoiden saapuvan parkkipaikoille Länsiväylältä Sairaala Novan liikenneympyrän kautta, jotta Hoitajantien liikenne pysyy mahdollisimman turvallisena.  

 Rokotuksiin voi saapua kummastakin Novan ulko-ovesta – aulaohjaajat auttavat asioinnissa 

 Rokotustapahtuman sisäänkäynti tapahtuu kummastakin Novan ulko-ovesta eli ovista Nova 1 ja Nova 2. Rokotuksia annetaan kuudella pääkäytävän varrella olevalla sivukäytävällä. Kunkin käytävän suulla aulaemäntä jakaa jonossa oleville oman vuoronumeron ja ohjaa heidät oikean vastaanottohuoneen oven luo odottamaan.  

 

Lisätietoja:  

Anne Kirmanen, keskisen Keski-Suomen alueylihoitaja, anne-maarit.kirmanen(at)hyvaks.fi,

p. 050 368 0241  

Tiina Minkkinen, pohjoisen Keski-Suomen alueylihoitaja, tiina.minkkinen2(at)hyvaks.fi,

p. 050 472 6481 

Sanna Porkka-Hokkanen, läntisen Keski-Suomen alueylihoitaja, sanna.porkka-hokkanen(at)hyvaks.fi, p. 050 471 2414  

Niina Ylönen-Käyrä, itäisen Keski-Suomen alueylihoitaja, niina.ylonen-kayra(at)hyvaks.fi,

p. 014 269 4941  

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset