Talviuintikauteen valmistautuminen

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven Kyky ry
Tanja Kyrönlahti
lumi

Talviuintikauteen valmistautuminen

Talviuinnin turvallisuus- ja muut huoltotyöt ovat hyvässä mallissa ja talviuinnit päästään Kyy-Yorkissa aloittamaan mahdollisesti viikon 41-42 aikana.

Talviuintiin valmistautuminen on tärkeää, jotta kokemus olisi miellyttävä ja turvallinen. Tässä muutamia vinkkejä:

  1. Totuttele kylmään: Aloita kylmillä suihkuilla tai uimalla viileässä vedessä ennen talviuintikauden alkua. Tämä auttaa kehoa sopeutumaan kylmään veteen.
  2. Pukeudu oikein: Käytä lämpimiä ja helposti riisuttavia vaatteita. Pipo ja hanskat ovat hyviä pitämään pään ja kädet lämpiminä ennen ja jälkeen uinnin.
  3. Lämmittele ennen uintia: Tee kevyitä lämmittelyliikkeitä, kuten hyppelyä tai venyttelyä, ennen veteen menoa. Tämä auttaa pitämään verenkierron vilkkaana.
  4. Älä mene yksin: Talviuinti on turvallisempaa ja hauskempaa kaverin kanssa. Varmista, että joku on aina lähellä, jos tarvitset apua.
  5. Kuuntele kehoasi: Älä pakota itseäsi veteen, jos tunnet olosi epämukavaksi tai kylmäksi. Lyhyet uintikerrat ovat aluksi parempia, ja voit pidentää aikaa vedessä vähitellen.
  6. Lämmittele jälkeenpäin: Pue lämpimät vaatteet heti uinnin jälkeen ja nauti kuuma juoma, kuten tee tai kaakao, lämmittääksesi kehoa sisältäpäin.


    Talviuintipaikka: Kalliorannantie 82, Kyyjärvi

    Talviuinti on maksullista ja urheiluseura KyKy:n alaista toimintaa. Maksuilla katetaan sähkö (ilmapumpun sekä saunan), käyttövesi sekä saunan vuokra kaudelta. 
    Talviuintia on harrastettu Kyyjärvellä jo noin 10 vuoden ajan. Lajia ylläpidetään puhtaasti talkootyöllä (rakkaudesta lajiin). 

    Lisätietoja: KyKy / Tanja K puh. 0405167366

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset