1) Tutustumme itseemme
Kun saamme jutella muiden kanssa, opimme ymmärtämään paremmin itseämme ja myös toisia ihmisiä. Juttutuokio luotettavan ystävän kanssa voi laittaa asioita uuteen järjestykseen omassa mielessämme. Tapahtumille ja asioille löytyy merkitys.
2) Ilon ja surun jakaminen helpottaa
Ystävän kanssa voi jakaa tunteita, iloja ja suruja. Yhtä tärkeää on saada yhteys toiseen ihmiseen silloin, kun ei ole mitään asiaa ja kaipaa vain juttuseuraa.
Hän on saanut minut lähtemään ihmisten ilmoille.
Ystävä auttaa myös sanallistamaan tunteita. Onni tuntuu sata kertaa paremmalta, kun sen saa jakaa toisen kanssa. Negatiiviset asiat eivät paisu mielessä, kun ne saa kerrottua jollekin.
3) Saamme asioihin uuden näkökulman
Kun kiipeää korkealle, näkee kauas. Tutut paikat ja rakennukset näyttävät ihan toiselta. Ystävä voi tarjota meille saman kokemuksen, uusia näkökulmia tuttuihin asioihin.
Ystävä on antanut tilaa uusille ajatuksille.
Saat toisen näkökulman asioihin ja niiden syy-seuraus-suhteet selkiytyvät. Ehkä hän sanoo ääneen sen, mitä itse et uskalla. Yhdessä voitte keksiä ratkaisun, jota et olisi osannut edes ajatella.
4) Meidät hyväksytään omana itsenämme
Hyvä ystävä hyväksyy meidät juuri sellaisina kuin olemme. Kun ei tarvitse esittää mitään, ajatukset virtaavat ja mieli on vapaa.
Iällä ei ole väliä, kunhan jutut menee yksiin.
Mukava ja rento yhdessäolo ystävän kanssa lievittää stressiä ja vaikuttaa mieleen positiivisesti. Mikään ei ole niin ihanaa, kun nauraa vedet silmissä ystävän kanssa ”ihan pöhköille jutuille.”
5) Tunnemme kuuluvamme johonkin
Olemme sosiaalisia olentoja ja tarvitsemme toisiamme. Syntymästä lähtien luemme eleitä ja ilmeitä. Kaipaamme syliä ja huolenpitoa. Rakennamme kuvaa itsestämme matkimalla ja peilaamalla.
Koen itseni tärkeäksi, kun saan aikaa toiselta.
Tämä tarve ei katoa aikuisena. Päinvastoin. Ystävien merkitys vahvistuu ja muuttaa muotoa. Haluamme kuulua johonkin, tuntea yhteyttä, löytää paikkamme.